A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

Служба зайнятості інформує

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ СУМЩИНИ ГОТОВА ЗАДОВОЛЬНИТИ ПОТРЕБИ РОБОТОДАВЦІВ

- Війна вносить свої корективи у нашу роботу. Ми намагаємося оперативно реагувати на виклики непростого періоду. Скажімо, сьогодні за направленням служби зайнятості можна безкоштовно і в стислі терміни здобути затребувану на ринку праці воєнного часу професію чи підвищити кваліфікацію. Безробітні навчаються виключно на замовлення роботодавців, а отже з гарантією працевлаштування, - розповідає директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

11:46 04.04.2022

УСЕ ЧАСТІШЕ У БАЗІ ВАКАНСІЙ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ СУМЩИНИ З’ЯВЛЯЮТЬСЯ РІДКІСНІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ»

- У ці лютневі дні 2022 року у базі вакансій служби зайнятості Сумщини налічується близько півтори тисячі вакансій. Серед них є різні: і з великими заробітними платами, і на рівні мінімальної, вакансії для фахівців та для робітників. База вакансій оновлюється щоденно, - розповідає директор обласної служби зайнятості Володимир Підлісний. - Найбільш високооплачуваними на сьогодні є геодезист – із зарплатою 36 тис. грн., виконавець робіт – 45 тис. грн., директор виробництва – понад 30 тис. грн. тощо. Однак подібних вакансій дуже мало.

11:17 22.02.2022

НА ЯКИЙ РОЗМІР ДОПОМОГИ З БЕЗРОБІТТЯ Я МОЖУ РОЗРАХОВУВАТИ?

- Це питання хвилює багатьох. Погодьтеся, життя – річ інколи непередбачувана. З якихось причин ви раптом втратили роботу, - говорить директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. - У цьому разі виникає, як каже буква закону, страховий випадок. Плюс на місцевому, локальному ринку відсутні прийнятні пропозиції вашого працевлаштування. Вас зареєструють у службі зайнятості як безробітного. Отоді відповідно до норм чинного законодавства ви маєте право на виплату допомоги з безробіття.

08:46 22.02.2022

Легальна праця: які переваги отримують роботодавці?

- «Тіньова» зайнятість, так звана зарплата у «конвертах» – негативні явища, які все ще залишаються актуальними у наш час. Використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, які суттєво впливають на життя людини. Головною метою служби зайнятості є максимальне поєднання інтересів роботодавців та населення, сприяння легалізації найманої праці та працевлаштування шукачів роботи, - говорить директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

14:41 16.02.2022

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ СУМЩИНИ ОПІКУЄТЬСЯ ВЧОРАШНІМИ ВОЇНАМИ

Як повідомив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, демобілізовані військовослужбовці і в тому числі учасники АТО, повсякденно перебувають під контролем і опікою фахівців служби. За ними закріплені особисті консультанти, які роблять кваліфікований супровід своїх підопічних у пошуках роботи.

14:08 04.02.2022

РОБОТОДАВЦІ СУМЩИНИ ОТРИМУЮТЬ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА СТВОРЕННЯ НОВИХ РОБОЧИХ МІСЦЬ

За словами директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, стимулювання роботодавців щодо створення нових робочих місць та працевлаштування безробітних – один із видів послуг, які служба зайнятості надає підприємствам. На нові робочі місця з компенсацією єдиного соціального внеску торік на Сумщині працевлаштовані 154 безробітних, нинішнього -  вже 8. Цього року буде щонайменше 200 чоловік.

14:06 04.02.2022

ТУРИЗМ СТВОРЮЄ РОБОЧІ МІСЦЯ

Як свідчить світова практика, доходи від туризму за умови ефективного використання рекреаційного потенціалу регіону, можуть стати основним джерелом наповнення бюджету територій, підвищити рівень зайнятості населення та забезпечити зростання його доходів. В умовам систематичних обмежувальних міграційних заходів, які приймаються урядами різних країн у зв’язку з пандемією підвищуються можливості для розвитку внутрішнього туризму. З кінця 2021 року на Сумщині реалізується проєкт, спрямований на розвиток зеленого та крафтового туризму в межах «Туристичного трикутника Сумщини». Проєкт спрямований сприяти створенню робочих місць для вразливих груп населення, підвищенню їх підприємницької ініціативи.

14:05 04.02.2022

ПІДТРИМКА МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИХ СІМЕЙ У ЗАПОЧАТКУВАННІ ВЛАСНОЇ СПРАВИ

За словами директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, торік за сприяння служби зайнятості професійне навчання пройшли майже 3 тисячі безробітних, з яких 40 – за дуальною формою. Про ефективність такого підходу свідчить показник працевлаштування, який становить 98,3 відсотка – найвищий серед обласних служб України.

14:02 04.02.2022

РОБОТОДАВЕЦЬ СУМЩИНИ СТАВ ЩЕДРІШИМ

Останнім часом Сумська обласна служба зайнятості, як повідомив директор Володимир Підлісний, активно співпрацює з об’єднаними територіальними громадами регіону. Фахівці центрів зайнятості та філій систематично виїжджають в ТГ з метою презентації послуг служби зайнятості та надання консультацій місцевому населенню. У кожній громаді створені виїзні робочі місця для прийому громадян з погодженими графіками надання послуг службою зайнятості.

11:32 28.01.2022

ІНОЗЕМЦІ МАЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ ПРАЦЮВАТИ НА СУМЩИНІ

За інформацією директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, торік видано 32 дозволи на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, продовжено дію 11 дозволів.

13:57 21.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь