A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

Служба зайнятості інформує

ТРИВАЄ АНКЕТУВАННЯ РОБОТОДАВЦІВ СУМЩИНИ

У 2020 році в Україні розпочала роботу програма європейської допомоги «EU4Skills: кращі навички для сучасної України», яка спрямована на розвиток професійно-технічної освіти.

16:37 22.07.2021

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ СУМЩИНИ: СПІВПРАЦЯ З РОБОТОДАВЦЯМИ - ГАРАНТ СТАБІЛІЗАЦІЇ РИНКУ ПРАЦІ

Цьогорічного липня кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Сумської обласної служби зайнятості, становила 1,7 тис., що на 18% більше, ніж на відповідну дату минулого року.

16:50 19.07.2021

СУМСЬКА ОБЛАСНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ: ЯК СПРАЦЮВАЛИ У I ПІВРІЧЧІ

Послугами Сумської обласної служби зайнятості протягом січня-червня 2021 року скористалися 50,9 тис. громадян, які шукали роботу, з них, 32,1 тис. осіб мали статус зареєстрованого безробітного. Допомогу по безробіттю отримували 28,6 тис. осіб. За сприяння служби зайнятості працевлаштовано 8,7 тис. осіб, 7,8 тис. з яких – з числа зареєстрованих безробітних. За видами економічної діяльності, найбільше громадян працевлаштовано у сільському господарстві (37%), сфері торгівлі та переробній промисловості (по 13%), державному управлінні та обороні (7%). За професійними групами 31% працевлаштованих це робітники з обслуговування устаткування та машин, 18% – некваліфіковані працівники, 14% - професіонали та фахівці, 14% - працівники сфери торгівлі та послуг, 9% – кваліфіковані робітники з інструментом, по 6% – робітники сільського та лісового господарства та службовці, керівники, 3% - технічні службовці. У січні-червні 2021 року за сприяння обласної служби зайнятості 1723 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, становила 1701 особу. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 774 особи.

09:07 15.07.2021

ДОВЕДЕНО ПРАКТИКОЮ: ЛЕГАЛЬНА ПРАЦЯ СПРИЯЄ РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ СУМЩИНИ

- Маєте власний бізнес? Укладаючи трудові договори з працівниками, ви отримуєте безліч переваг: імідж соціально відповідальної компанії чи підприємця, можливість залучати інвестиції та кращих фахівців, виходити на нові ринки та чесно конкурувати за якістю послуг і ціною, - ділиться думками директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. - Нелегальне ж працевлаштування призводить до позбавлення працівника: гарантованого розміру заробітної плати; прав на оплачувану відпустку, на оплату лікарняного; на достроковий вихід на пенсію та інше, тому це питання важливе і актуальне.

09:09 08.07.2021

ПРИКЛАД, ГІДНИЙ НАСЛІДУВАННЯ

26 червня 2021 року, о 10.00 з нагоди 30-ліття Незалежності України  та створення СТОВ «Перемога» відбулося урочисте відкриття арки та хреста при в’їзді в с.Павленкове Сумського (донедавна Лебединського)  району з автодороги Т 1906.

15:06 29.06.2021

НАВЧАННЯ ПІДТВЕРДИЛО ЕФЕКТИВНІСТЬ СПІВПРАЦІ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ СУМЩИНИ З ОРГАНАМИ ВЛАДИ ТА МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Відбулося чергове дистанційне заняття спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації «Нормативно-правова база трудових відносин та соціального захисту громадян України» для керівників та спеціалістів структурних підрозділів соціального захисту населення місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування.

15:29 25.06.2021

СТАРОСТИ ОБ'ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ВЧАТЬСЯ ДИСТАНЦІЙНО

Сумське регіональне відділення Асоціації міст України спільно з Державним навчальним закладом «Сумський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» та Сумським місцевим центром з надання безоплатної вторинної допомоги провели онлайн-навчання для старост об’єднаних територіальних громад.

13:09 25.06.2021

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ПЕРШОЮ НА СУМЩИНІ ЗАПРОВАДИЛА ПРОГРЕСИВНІ ФОРМИ НАВЧАННЯ

Сьогодні, 17 червня 2021 року, відбулося засідання Сумської регіональної ради професійно-технічної освіти. У заході взяв участь і виступив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

14:20 17.06.2021

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ АКТИВНО СПІВПРАЦЮЄ З РОБОТОДАВЦЯМИ СУМЩИНИ

Як повідомив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, попередні підсумки роботи за перше півріччя нинішнього року дають підстави твердити, що ринок праці нашої області поступово виходить з нокауту, який завдала пандемія короновірусу.

16:01 16.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь