A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ СУМЩИНИ: РЕЄСТРУЄМО БЕЗРОБІТНИХ, ВИПЛАЧУЄМО ДОПОМОГУ ПО БЕЗРОБІТТЮ

Дата: 04.04.2022 13:59
Кількість переглядів: 141

- Багато лиха наробили рашисти на нашій землі. Зокрема, повністю або частково зруйновані Тростянецька, Охтирська та Великописарівська філії, - розповідає директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. – Але і в цих, і в інших територіальних одиницях ми продовжуємо обслуговувати незайняте населення, в межах можливого співпрацюємо з роботодавцями, органами влади, громадами. Зараз, у період дії воєнного стану, на особливому контролі тримаємо питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, докладаємо всіх зусиль, аби нараховувати та своєчасно виплачувати допомоги по безробіттю.

За словами посадовця, сьогодні для мешканців Сумщини визначено такі можливі способи подачі заяви для набуття статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю: через «Портал Дія», зокрема через мобільний додаток «Порталу Дія»; особисто в центрі зайнятості; за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку.

- Під час воєнного стану добре зарекомендувала себе оперативно започаткована нами гаряча лінія Сумського обласного центру зайнятості. Вона працює з 8.00 до 21.00 й надає роз’яснення в межах компетенції служби зайнятості. Щодня її послугами користуються сотні наших земляків, - говорить В.Підлісний. - Гаряча лінія надає роз’яснення норм чинного законодавства про зайнятість, надання соціальних послуг та виплати допомоги по безробіттю клієнтам служби зайнятості. Вкотре варто нагадати: із зазначених питань звертайтеся за такими телефонами: 093 276 39 66; 096 109 08 37; 067 698 29 58; 095 337 41 10.

Покрокові інструкції щодо реєстрації https://www.dcz.gov.ua/stor.../reyestraciya-bezrobitnyh-2022, обслуговування під час воєнного стану https://www.dcz.gov.ua/storinka/obslugovuvannya-gromadyan-pid-chas-voyennogo-stanu

Більш детально про заповнення заяв та перелік необхідних для реєстрації в службі зайнятості документів тут: https://is.gd/oMP8aK

Реєстрація безробітного може припинятися у разі невідвідування (не підтвердження наміру перебування у статусі безробітного) без поважних причин центру зайнятості протягом 30 робочих днів з дати прийняття рішення про таке відвідування або з дати останнього підтвердження перебувати у статусі безробітного.

Також передбачається припинення реєстрації безробітного в разі його відмови від виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану (інформація тут: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/753-2011-%D0%BF#Text).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь