Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ЗУСТРІЧ БІЗНЕСУ ТА ВЛАДИ В ЛИПОВІЙ ДОЛИНІ: ОБ’ЄДНАНІ ЗУСИЛЛЯ ЗАРАДИ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Дата: 18.10.2024 14:11
Кількість переглядів: 43

Фото без опису15 жовтня у селищі Липова Долина відбулася важлива зустріч представників бізнесу та місцевої влади. Захід пройшов за участі першого заступника голови Липоводолинської селищної ради Ольги Хижняк, директора Сумського обласного центру зайнятості Леоніда Чепульського та представників бізнес-об’єднань громади.

«Важливість підтримки бізнесу в кризові часи» – ключова думка, з якою до учасників звернувся секретар Липоводолинської селищної ради Ростислав Савченко. Він підкреслив, що саме активна участь бізнесу у створенні робочих місць, наповненні бюджету та підтримці Збройних Сил України має вирішальне значення. «Ми зацікавлені в тому, щоб підприємства працювали ефективно, розвивалися та зміцнювали свої позиції. Лише за таких умов соціально-культурна сфера громади зможе працювати стабільно», – зазначив Савченко.

Під час зустрічі представники Сумського обласного центру зайнятості Леонід Чепульський та начальник управління реалізації політики зайнятості Оксана Сидорова ознайомили учасників із діючими урядовими програмами, що спрямовані на підтримку підприємництва:

🔹 Гранти на власну справу – для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю та їхніх сімей.

🔹 Мікрогранти на розвиток бізнесу – для фізичних осіб і підприємців.

🔹 Компенсаційні програми для роботодавців – за працевлаштування вразливих категорій громадян та створення робочих місць для людей з інвалідністю.

Також обговорили важливі національні ініціативи:

🔸 «Зроблено в Україні» – програма підтримки малого та середнього бізнесу, яка стимулює внутрішнє виробництво.

🔸 «Національний кешбек» – проєкт, орієнтований на популяризацію українських виробників і підвищення їхньої конкурентоспроможності.

Фінальна частина зустрічі пройшла у форматі дискусії, яка дозволила учасникам обговорити актуальні проблеми громади та знайти спільні рішення для розвитку підприємництва в регіоні.

Цей захід став важливим кроком до налагодження ефективної взаємодії між бізнесом та владою, демонструючи, що об'єднані зусилля сприяють не лише економічному зростанню, а й соціальному благополуччю громади.

Разом ми будуємо майбутнє, де бізнес і громада розвиваються пліч-о-пліч, підтримуючи одне одного на кожному кроці!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь