Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ПОСЛУГИ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ: НАВЧАННЯ, СПРИЯННЯ У ПРАЦЕВЛАШТУВАННІ, ГРАНТИ НА РОЗВИТОК БІЗНЕСУ

Дата: 27.06.2024 10:39
Кількість переглядів: 68

Фото без описуПрацевлаштування

🔍 Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та громадянам з інвалідністю внаслідок війни знайти роботу, що відповідає їхнім навичкам та досвіду. Звернення до служби зайнятості значно прискорює процес працевлаштування, оскільки фахівці служби забезпечують індивідуальний супровід, здійснюючи підбір роботи з урахуванням особливостей, зокрема – з організацією професійної підготовки безпосередньо на майбутньому робочому місці. Також шукати роботу можна і самостійно на Єдиному порталі вакансій або через чат-бот у Telegram.

Професійне навчання

📚 Служба зайнятості пропонує учасникам бойових дій та громадянам з інвалідністю внаслідок війни можливості для професійного навчання, аби покращити свою конкурентоспроможність на ринку праці. Підвищити свою кваліфікацію чи здобути нову затребувану на ринку праці професію вони можуть у закладах професійної освіти Державної служби зайнятості. Вибір великий – 95 робітничих професій та 365 освітніх програм.

💼 Крім того, є можливість отримати ваучер та навчатися за однією зі 124 професій та спеціальностей з Переліку, затвердженого Мінекономіки. З 1 січня 2024 року максимальну вартість ваучера збільшено до 30 280 грн. Для отримання ваучера, учаснику бойових дій треба бути не зареєстрованим в службі зайнятості як безробітний, а також мати вищу чи професійну освіту. Після закінчення навчання слухачам видається документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації.

Грантові програми

💰 Служба зайнятості здійснює супровід двох грантових програм – «Власна справа» і «Грант для ветеранів та їх подружжя» в рамках урядового проєкту «єРобота», у яких можуть взяти участь ветерани. Грантові кошти призначені для створення або розвитку власного бізнесу. Обов’язковою умовою отримання грантових коштів є створення нових робочих місць. За програмою «Власна справа» учасник, чий бізнес-проєкт отримав схвалення, може отримати від 50 тисяч до 250 тисяч гривень.

📝 За програмою «Грант для ветеранів», долучитись до якої можуть учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члени їх сімей, сума грантів складає від 250 тис. грн до 1 млн грн – в залежності від кількості створюваних нових робочих місць. Подати заявку можна через Портал Дія.

Фінансова допомога

💵 Ветерани також можуть звернутися до районних управлінь Сумського обласного центру зайнятості для працевлаштування або отримання допомоги по безробіттю. Розмір допомоги визначається індивідуально, але під час дії воєнного стану максимальна сума не може перевищувати розміру мінімальної зарплати, встановленої законодавством на 1 січня календарного року. З 1 січня 2024-го – це 7100 грн. На період дії воєнного стану тривалість виплати не може перевищувати 90 календарних днів. Для осіб передпенсійного віку тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів.

Звертайтеся до Сумської обласної служби зайнятості для отримання підтримки та консультацій.

📲 Для консультацій та вирішення питань, звертайтеся до безкоштовного call-центру ☎️ (𝟎𝟒𝟒) 𝟐𝟒𝟒 𝟗𝟒 𝟐𝟐

💬 Онлайн-підтримка також доступна у Телеграмі: https://t.me/sumyosz

Ми разом із вами на шляху до нових можливостей! 🎓🌟


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь