Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ДОСТУП ДО МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ У ВІДДАЛЕНИХ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТАХ СУМЩИНИ

Дата: 05.06.2024 13:45
Кількість переглядів: 190

Фото без описуНа Сумщині стартував проєкт з відновлення доступу до медичних послуг для жителів віддалених та постраждалих від конфлікту громад. Мобільні медичні команди, які включають сімейного лікаря, медичну сестру, психолога та фахівця з соціальної роботи, регулярно відвідують села Липоводолинської  громади.

 Ці спеціалізовані команди надають первинну медичну допомогу, психологічну підтримку та соціальні консультації. Усі послуги надаються безоплатно, що є особливо важливим для мешканців, чиї можливості отримувати медичну допомогу обмежені через різні обставини.

 Мобільні медичні команди (ММК) під час виїздів здійснюють чотири види медичних скринінгів (обстежень) на: цукровий діабет; серцево-судинні захворювання; хронічне обструктивне захворювання; втрату слуху.

Окрім того, ММК на місці проводять додаткову діагностику: електрокардіографію, отоскопію, офтальмоскопію, вимірювання гостроти зору. За потреби можуть провести УЗД-діагностику, також  здійснюють аналізи на холестерин, тропінін, ВІЛ, вірусні гепатити B і С, визначають рівень кисню в крові.

 Графік візитів на червень:

12.06 - село Кімличка (приміщення старостату)

20.06 - село Байрак (ФАП)

Підготовка публікації  стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст є винятковою відповідальністю Pact та його партнерiв i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Інновації для подолання епідемії ВІЛ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь