A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВАКЦИНАЦІЯ ДІТЕЙ ПРОТИ COVID-19: ЩО ТРЕБА ЗНАТИ?

Дата: 01.11.2021 11:33
Кількість переглядів: 579

В Україні дозволили робити щеплення від коронавірусу дітям віком від 12 до 17 років. Відповідний наказ опубліковано на сайті МОЗ України.

Коронавірус вражає як дорослих, так і дітей. З початку пандемії в Україні було інфіковано близько 150 тис. дітей і зараз – під час осінньої хвилі – на ковід уже захворіло майже 30 тисяч неповнолітніх. Це і підштовхнуло Міністерство охорони здоров'я України дозволити вакцинацію дітей віком від 12 до 17 років. Наприкінці вересня фахівці з Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики обґрунтували доцільність антикоронавірусної вакцинації дітей у цьому віковому діапазоні.

Щеплення проти коронавірусу дітей віком 12-17 років можливе лише з використанням вакцини КОМІРНАТІ/COMIRNATY (виробник: Пфайзер Менюфекчуринг, Бельгія).

Аби щепити свою дитину проти COVID-19, батьки мають звернутися до педіатра чи сімейного лікаря, з яким підписана декларація на медичне обслуговування. Для проведення антиковідної вакцинації у дитини мають бути наявні всі щеплення, які відповідають віку. Щеплення мають проводити за схемою: 2 дози по 0,3 мл з інтервалом між першою та другою дозами 21-28 днів.

Вакциною Pfizer/BioNTech протипоказана якщо у дитини були серйозні алергічні реакції на один із компонентів вакцини. Не рекомендують щеплення дітей, які перенесли міокардит або перикардит.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь