A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ПРИ ПОСИЛЕННІ КАРАНТИНУ ЗАКЛАДИ ОСВІТИ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ЛИШЕ ЗА УМОВИ НАЯВНОСТІ 80% ВАКЦИНОВАНОГО ПЕРСОНАЛУ

Дата: 14.09.2021 13:58
Кількість переглядів: 900

Фото без описуСтатистика захворюваності на COVID-19 як в Україні, так і в громаді зростає. Чи будуть заклади освіти працювати в очному режимі, залежить від свідомого ставлення до свого здоров’я та дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я кожного окремого працівника закладу освіти й батьків наших дітей.

Згідно із змінами від 28 липня 2021 року до постанови КМУ № 1236 від 09.12.2020 р. у разі запровадження «жовтої», «помаранчевої» або «червоної» зон, офлайн-навчання у закладах освіти можливе лише за умови вакцинації від 80% його персоналу. А заклади освіти, де менше 80 % - працюватимуть онлайн. 

Станом на 14 вересня 2021 року загальний відсоток вакцинованих освітян у Липоводолинській селищній територіальній громаді становить 82,5%.

На сьогодні, усі 7 закладів загальної середньої освіти, 2 заклади  позашкільної освіти, ІРЦ  та шість закладів  дошкільної освіти мають більше ніж 80% провакцинованих працівників.

Та  велике занепокоєння викликає ситуація, що склалася у Липоводолинському закладі дошкільної освіти «Берізка», де станом на 14.09.2021 року провакциновано лише 18,9% працівників. Заклад по наповненню груп є найбільшим у громаді. Його відвідує   більше 100 вихованців. На жаль, якщо працівники не будуть провакциновані хоча б однією дозою вакцини, то це  єдиний у громаді заклад освіти, що буде працювати дистанційно у разі запровадження «жовтої», «помаранчевої» або «червоної» зон.  

Саме тому 13.09.2021 року з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи  за участю Липоводолинського селищного голови Володимира Штанька,  першого заступника Ольги Хижняк, начальника відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Юлії Шапран, голів батьківських комітетів було проведено нараду із працівниками закладу дошкільної освіти та головами батьківських комітетів. На зібрання запросили заступника керівника Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександра Базарного, який детально  розповів про  ситуацію із захворюванням на коронавірус у громаді, яка  з кожнем днем погіршується. Так, наразі станом на 13 вересня 2021 року наявні  22 хворих на COVID-19.

На сьогодні, у структурних підрозділах КНП «Липоводолинський центр перевинної медико-санітарної допомоги», які обслуговують населення Липоводолинської селищної територіальної громади, працює одна мобільна бригада та один пункт щеплення, крім цього на базах амбулаторій загальної практики та сімейної медицини та фельдшерсько-акушерських пунктах працюють 11 тимчасових пунктів щеплень. Усі лікарі та медичні сестри, які задіяні у вакцинації населення, пройшли відповідні тренінги на базі Управління охорони здоров'я Сумської обласної державної адміністрації та мають відповідні сертифікати. Усі АЗПСМ та ФАПи 100% забезпечені холодовим обладнанням, що дає змогу зберігати вакцину відповідно до інструкції по застосуванню. Для щеплень доступні вакцини, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров'я для екстренного використання AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer.

Перший заступник селищного голови Ольга ХИЖНЯК зазначила, що потрібно приділяти увагу активізації щеплень в громаді, а особливо тих людей, які перебувають у великих колективах, в тому числі закладах освіти.

Працівники дитсадка поставили десятки запитань лікарю. Вони доводили, що щеплення проти коронавірусу – справа добровільна, ніхто не може примусити вакцинуватися.

Селищний голова Володимир Штанько зауважив,  що дуже стурбований ситуацією, яка є в закладі. Будь-який працівник закладу освіти має усвідомлювати, що вакцинуючись, він сприяє захисту права, насамперед свого, та всіх учасників освітнього процесу на життя та здоров’я. Також він підвищує шанси закладу освіти проводити освітній процес протягом навчального року очно, а не дистанційно. «Батьки вихованців працюють, і де їм залишати  дітей, якщо доведеться переходити на дистанційний режим через те, що більшість колективу не щеплена, а нормативні акти вимагають, щоб вакцинованих було не менше 80 відсотків? – запитував селищний голова. Щоб дізнатися думку батьків, вирішили днями обговорити це питання на зборах із їх участю.

Вакцинація освітян від коронавірусу – один із пріоритетних напрямків боротьби з пандемією. Адже вони щодня тісно спілкуються із великою кількістю людей, ризикуючи підхопити і розповсюдити хворобу. Щоб процес навчання був безпечним, працівників освіти необхідно щеплювати. Це захистить здоров’я як їх, так і дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь