Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ СУМЩИНИ: СПІВПРАЦЯ З РОБОТОДАВЦЯМИ - ГАРАНТ СТАБІЛІЗАЦІЇ РИНКУ ПРАЦІ

Дата: 19.07.2021 16:50
Кількість переглядів: 222

Фото без описуЦьогорічного липня кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Сумської обласної служби зайнятості, становила 1,7 тис., що на 18% більше, ніж на відповідну дату минулого року.

За видами економічної діяльності, більшість вакансій припадає на підприємства переробної промисловості (37%), торгівлі (11%), транспорту (8%), сферу охорони здоров’я, сільське, лісове та рибне господарство (по 7%).

У професійному розрізі найбільше вакансій подано для працевлаштування: робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин – 25% (водій автотранспортних засобів, токар, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, оператор верстатів з програмним керуванням, фрезерувальник, токар-розточувальник); кваліфікованих робітників з інструментом - 24% (електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсар-ремонтник, швачка, електрогазозварник, слюсар-сантехник, столяр, пекар);  некваліфікованих працівників - 12% (підсобний робітник, прибиральник службових/виробничих приміщень, вантажник, укладальник-пакувальник, комірник, сторож, двірник, мийник посуду); професіоналів - 12% (спеціаліст державної служби, лікар загальної практики-сімейний лікар, інженер-технолог, лікар-педіатр, юрисконсульт, економіст, агроном, лікар-терапевт); працівників сфери торгівлі та послуг – 8% (продавці продовольчих та непродовольчих товарів, кухар, офіціант, охоронник, бармен, молодша медична сестра, перукар (перукар-модельєр); фахівців - 8% (бухгалтер, сестра-медична, інспектор, вихователь, електрик дільниці, електромеханік, фельдшер).

«Співпраця з роботодавцями має першочергову та пріоритетну ознаку в діяльності служби зайнятості Сумщини, яка полягає у наданні широкого спектру послуг, налагодженні особистих контактів, донесенні обопільних переваг від спільних дій, бо саме від роботодавців залежить сприятлива ситуація на ринку праці нашої області й обнадійливе майбуття тих, хто тимчасово в силу різних причин опинився осторонь трудового життя і прагне знайти роботу», - закцентував директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь