A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДКРИТТЯ РИНКУ ЗЕМЛІ: НА ЩО ЗВЕРТАТИ УВАГУ ПРИ КУПІВЛІ ДІЛЯНКИ

Дата: 18.05.2021 10:52
Кількість переглядів: 295

Фото без описуНапередодні відкриття ринку землі (1 липня 2021 року) охочих придбати пай більше, ніж продати його. Але не всі потенційні покупці землі знають, які проблеми можуть чекати їх попереду. Про найпоширеніші – у цьому дописі.

Це стосується придатності для обробки. Є землі, в яких камені залягають на глибині 30 сантиметрів, високий рівень заболоченості або ж ділянка має обмежений доступ для обробки. Потрібно звертати увагу на цей параметр, щоб не стати жертвою шахраїв.

Регіон розташування. Земля посеред степів, в зоні посухи, де немає річок, систем іригації, де можна сіяти лише одну-дві культури, погана інфраструктура, мало людей, пристаріле населення – актив, який буде дуже повільно дорожчати. А якщо забажаєте «вийти», продаватися він буде зі скрипом і в останню чергу.

Варто також звернути увагу на орендарів. Земля знаходиться в довгостроковій оренді у великих агрокомпаній, які завтра не збанкрутують і не зникнуть з ринку, а тому забезпечать власнику ділянки стабільну ренту. Саме тому орендарі – один з найважливіших аспектів в оцінці перспективності активу. Купуючи землю, по суті, ви купуєте працюючий бізнес, вам вигідно купувати землю, яка вже генерує дохід від здачі в оренду великої компанії.

Проконтролювати потрібно і правильність обробки. Земля правильно обробляється – з дотриманням сівозміни, не виснажується, не закислюється, не засолюється. Серйозний орендар цінує землю, особливо хорошу, якісну, цілісний земельний банк. Він не виснажує її, не вижимає з неї останнє. Правильно обробляє, дотримується сівозміни, домагається високої врожайності, а це можливо лише за умови грамотного і дбайливого підходу до землеробства.

У 2024 році сільськогосподарську землю зможуть купувати юрособи. Якщо ви приймете рішення продати актив, висока ймовірність того, що цей же холдинг купить його у вас.

Відсутність токсичних сусідів. Уявімо, що ваше поле межує з полем сусіда, який давно "поклав око" на землю, яка опинилася у вашій власності. Користуючись вашою недосвідченістю, він може зробити все, щоб у вас не залишилося іншого виходу, крім, як продати землю йому або здати в оренду – звичайно, на виключно вигідних для нього умовах.

Можливість змінити цільове призначення землі. Заходячи в будь-яку інвестицію, важливо продумати план «B» і «С». У випадку з землею один із запасних варіантів – зміна цільового призначення. Якщо куплена ділянка не приносить вам дохід за схемою, яка передбачалась на початку, тобто за рахунок здачі в оренду або вигідним перепродажем, то на ній можна побудувати торговий або логістичний центр, заміський комплекс тощо. Наявність такої альтернативи, до того ж, сприяє здорожчанню активу, підвищує інтерес до нього з боку інвесторів.

Пам'ятайте: довгострокова стратегія, як правило, надійніше і вигідніше короткострокових маніпуляцій з будь-яким типом активів.

За матеріалами: https://agro.24tv.ua/vidkrittya-rinku-zemli-shho-zvertati-uvagu-pri-ukrayina-novini_n1627266


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь