A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

З 1 ЛИСТОПАДА ВСТАНОВЛЕНО ЗАБОРОНУ ВИЛОВУ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ НА ЗИМУВАЛЬНИХ ЯМАХ У ВОДОЙМАХ СУМЩИНИ

Дата: 27.10.2020 15:38
Кількість переглядів: 416

Фото без описуНаказом управління державного агентства рибного господарства у Сумській області від 21.10.2020 № 113 затверджено перелік зимувальних ям на період зимівлі 2020-2021 років, на яких заборонено промисловий, любительський і спортивний вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах у рибогосподарських водних об’єктах Сумської області з 01 листопада 2020 року до закінчення зимового періоду 2021 року

Порушення правил риболовлі на зимувальних ямах карається стягненням штрафу.

Довідково. Зимовий період для риби є особливим, порушення її спокою і тиші у цей час шкодить не тільки жителям водойм, а й впливає на екосистему. З настанням холодів риба не росте, бо в неї практично припиняється обмін речовин. В цей час вона живе завдяки накопиченому влітку жиру. Багато риб залягають у зимову сплячку, перестають харчуватися. У зимувальних ямах такі риби стають нерухомими і чекають потепління.

Зимувальні ями – це глибокі місця у водоймі, де немає активної течії (наприклад, території, де вода підмивала береги й утворила заглибини). Температура там може доходити до чотирьох градусів тепла. Глибина таких ям щонайменше два метри. Хоча краще три-п'ять метрів (має бути більшою, ніж висота промерзання льоду). На кілометр річки має бути не менше п'яти зимувальних ям. Їх місцезнаходження визначають працівники рибоохорони, і саме вони мусять попереджувати про них рибалок. Коли температура води перевищує 8 градусів, риба виходить зі сплячки. Найважче витримує зиму короп. Не залягають у зимову сплячку окунь і щука. В цей час вони навпаки активно рухаються та полюють на мальків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь