A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ДО УВАГИ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ, ОРГАНІЗАЦІЙ, ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ ТА МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ!

Дата: 10.08.2020 11:54
Кількість переглядів: 486

Фото без описуВсе частіше до селищної ради надходять звернення від громадян та керівників організацій про допомогу (а іноді, навіть, вимогу) в обкошуванні прилеглих територій, територій організацій та, найголовніше, поблизу дворів та домогосподарств. Хочемо наголосити, що працівники з благоустрою селищної ради проводять скошування трави на узбіччях центральних вулиць, кладовищах, на об’єктах благоустрою, площі «Соборній», у парку «Козяцький», скверах та дитячих майданчиках. І це стосуються не тільки селища Липова Долина, адже за рахунок селищного бюджету робітники з благоустрою працюють у кожному старостинському окрузі.

Об’єм робіт дуже великий, та ще й погодні умови цього року сприяють активному росту порослі та бур’янів. Практично всі ці працівники задіяні у косовиці, і саме тому частина інших робіт, буде виконуватися дещо пізніше. Але є ще ряд важливих та нагальних об’єктів, роботи на яких потрібно проводити саме зараз.

Саме тому звертаємося до усіх підприємств, установ, організацій, суб’єктів підприємницької діяльності та мешканців громади, які мають у власності або користуються на праві оренди земельними ділянками, з проханням здійснювати увесь комплекс робіт, спрямованих на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку на власних та закріплених територіях, зокрема:

 - забезпечення постійного прибирання сміття, побутових відходів, бруду, опалого листя;

- регулярне знищення бур’янів, скошення трави, видалення сухостійних дерев та чагарників, видалення сухого та пошкодженого гілля;

- регулярне обстеження власних та прилеглих територій з метою виявлення амброзії полинолистої, вжиття негайних заходів зі знищення;

- здійснення заходів, що забезпечують збереження зелених насаджень.

Такі заходи передбачені вимогами п. 2 р. 3 «Типових правил благоустрою території населеного пункту», ст. 17, 18 ч. 2 Закону України «Про благоустрій населених пунктів».  Згідно рішення виконавчого комітету Липоводолинської селищної ради від 26.02.2020 року № 25  «Про стан очищення закріплених та прилеглих територій установ, підприємств, організацій та наведення належного санітарного стану» – підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену прилеглу до цих об’єктів територію.

Звертаємо увагу що відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення норм та правил благоустрою населених пунктів, винних осіб може бути притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу  розміром від 340 грн до 1700 грн.

У Липоводолинській селищній раді  працює інспектор з благоустрою, до повноважень якого належить виявляти правопорушників благоустрою та притягувати їх до відповідальності. Покарання винних не є головною задачею інспектора. Основна мета – належний благоустрій та вигляд населених пунктів нашої громади. І вже можна побачити результати такої роботи: прибране сміття поблизу сервісного центру пенсійного фонду, викошені території поблизу окремих магазинів по вулиці Горького, Полтавській. Хотілося б, що все це робилося систематично і без нагадування.

У свою чергу, Липоводолинська селищна рада завжди відгукується на прохання допомоги у вивезенні сміття та відходів. Зрозуміло, що тільки спільними зусиллями можна утримувати нашу громаду у гарному та доглянутому вигляді. Звертаємо увагу, що ні селищна рада, ні робітники з благоустрою не мають права надавати платні послуги по косінню трави. Якщо у Вас є така необхідність, радимо звернутися до комунального підприємства "Теплокомуненерго", яке розташоване в смт Липова Долина по вул. Полтавська, 30-А, яке надає платні послуги зі скошування трави.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь