A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

СУМСЬКА ОБЛАСНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ УТРИМУЄ ЛІДЕРСТВО В УКРАЇНІ ЗА РІВНЕМ ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ ПІДПРИЄМЦІВ У ПЕРІОД КАРАНТИНУ

Дата: 09.07.2020 11:48
Кількість переглядів: 387

На сьогодні Сумщина продовжує утримувати лідерство в Україні за рівнем фінансової підтримки підприємців у карантинний період, випереджаючи  значно більші за населенням та кількістю підприємців регіони. При цьому наголосимо, що до 8 липня наша область була беззаперечним фаворитом в Україні по виплаті компенсаційних виплат, сьогодні ж вперед вирвалися такі гіганти як Львівщина, Харківщина та Донеччина.

Вже 76,6 мільйона компенсаційних гривень за вимушений простій  у карантинний період отримали представники бізнесу Сумщини: 48,1 млн – ФОПи, у яких відсутні наймані працівники, і 28,5 млн –роботодавці, які використовують  найману працю.

Найближчими днями надійдуть чергові кошти в сумі майже 6 млн грн.

Таким чином, Сумська область впевнено «наближається» до 100 млнm грн компенсаційних виплат для місцевого бізнесу.

 До центрів зайнятості нашої області станом на 8 липня підприємці подали майже 11 тисяч 103 пакети відповідних документів для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Серед них – 9 575 пакетів документів від ФОПів, у яких відсутні наймані працівники, та 1 528 від роботодавців, котрі використовують найману працю. Отже, ФОПівці та 7 068 найманих працівників отримали по 6-7 тисяч компенсаційних виплат за вимушений простій через короновірус, - розповідає директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. – Нагадаю, що для нашого регіону передбачено 106 млн компенсаційних гривень за вимушений простій  у карантинний період. Нині в кожному районі наші структурні підрозділи активно оформляють документи по компенсації з часткового безробіття. Тепер завдання для роботодавців та влади полягає в тому, аби пришвидшити темпи відновлення та створення нових робочих місць з гідною заробітною платою, і, звичайно ж, соціальним пакетом.   

За інформацією В. Підлісного, щоб отримати допомогу по частковому безробіттю, слід звернутися до центру зайнятості за місцем сплати єдиного внеску впродовж 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності.

Подаємо кілька відгуків роботодавців, які отримали допомогу по частковому безробіттю.

 Володимир Короткий,
директор ТОВ «Санаторій «Токарі» Лебединського району:

У нашому колективі працюють 11 чоловік. Вже надано допомогу з часткового безробіття семи особам на загальну суму майже 37 тисяч гривень, або на штатного працівника в середньому 5241 гривня. Вдячні за підтримку уряду країни, службі зайнятості, які швидко знайшли чіткий алгоритм роботи, завдяки чому пом’якшено фінансові негаразди наших працівників.

Сергій Демченко,
директор ТОВ «Футбольний клуб «Альянс» (смт Липова Долина):

У нас у штаті 34 працюючих. Станом на кінець травня отримали загалом 432 тисячі 704 гривні. У липні нам мають надати ще орієнтовно 131 тисячу, для чого підготували відповідні документи.

Серед ФОП із обласного центру, які вже отримали компенсації, – салон краси «Зефір», Сергій Дячков, який торгує електротоварами на ринку, перукар Людмила Матвійчук, Маргарита Нішейко, яка як підприємець спеціалізується на інформаційних послугах, тисячі їхніх колег не тільки із Сум, а й Ромен, Конотопа, Глухова, Тростянця та інших міст краю.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь