Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

Податкова інформує

Де отримати інформаційно-довідкові послуги з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО?

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що  Контакт-центр ДПС на постійній основі надає фізичним та юридичним особам інформаційно-довідкові послуги з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО.

14:34 21.12.2023

Відповідальніcть за порушення вимог щодо застосування РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини,  що у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) відновлюється відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265).

11:17 20.12.2023

Застосування ПРРО: проведення розрахунків

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що суб’єкт господарювання може проводити розрахункові операції на ПРРО самостійно або визначати уповноважених осіб (касирів).

10:46 19.12.2023

Щодо заповнення форм ПРРО

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що інструкції щодо заповнення форм ПРРО можна переглянути за посиланням http://surl.li/ljiyz

15:10 18.12.2023

Реєструємо касира для роботи з ПРРО

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, суб’єкт господарювання може проводити розрахункові операції на ПРРО самостійно або визначати уповноважених осіб (касирів).

13:45 15.12.2023

Чи можливо в ПРРО редагувати ціни?

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, редагування у програмному реєстраторі розрахункових операцій (далі - ПРРО) цін товарів здійснюється шляхом редагування номенклатури товарів.

09:58 14.12.2023

Реєстрація ПРРО: послідовність дій

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України.

10:35 13.12.2023

Застосування РРО/ПРРО підвищує ефективність контролю за дотриманням законодавства у сфері захисту прав споживачів

У Головному управлінні ДПС у Сумській області акцентують, що дотримання порядку проведення розрахунків за товари (послуги) у сфері роздрібної торгівлі суб’єктами господарювання завжди приносить користь споживачам, бюджету країни та поліпшує, в частині контролю за залишками асортиментного переліку товарів, роботу платників податків, які у своїй діяльності використовують реєстратори розрахункових операцій.

10:37 12.12.2023

Нагадуємо порядок реєстрації ПРРО

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, процедури реєстрації ПРРО врегульовані Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за №918/29048 у редакції наказу Міністерства фінансів України від 23 червня 2020 року № 317 (далі – Порядок № 547).

09:26 11.12.2023

Нагадуємо основні законодавчі вимоги та правила щодо реєстраторів розрахункових операцій

Добровільне виконання вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. ДПС використовує виключно ризикорієнтовну модель організації та здійснення контрольно-перевірочної роботи, а тому не проводить безпідставних перевірок платників податків.

10:19 08.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь