Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

З ТРАВНЯ 2024 РОКУ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ І ЧЛЕНІВ ЇХ СІМЕЙ ПЛАНУЄТЬСЯ СПРОЩЕННЯ ПРОЦЕДУРИ ПРИЗНАЧЕННЯ ПІЛЬГ НА ОПЛАТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

Дата: 08.01.2024 09:22
Кількість переглядів: 172

  Фото без описуЧинне законодавство передбачає, що для призначення пільг на житлово-комунальні послуги, пільговик має особисто звернутися до уповноважених органів.

Таким чином наші військові, які беруть участь у воєнних діях і перебувають на передовій, не мають можливості скористатися соціальними гарантіями, передбаченими державою, адже не можуть з’явитись до Пенсійного Фонду України  особисто.

 

Враховуючи реалії сьогодення, 27 грудня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову Міністерства соціальної політики,  якою прийняв експериментальний Порядок взяття на облік та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни (осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни) та членів їх сімей.

Цей Порядок спрощує процедуру внесення відомостей в Реєстр осіб, які мають право на пільги, та призначення Пенсійним фондом України пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Так, з травня 2024 року подати заяву на призначення пільги на ЖКП  зможуть члени родини ветерана війни (особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника бойових дій, учасника війни), якщо він  не має можливості зробити це самостійно.

Для взяття на облік як пільговика і для надання пільг тепер подаватиметься єдина спрощена заява. Таку спрощену заяву крім паперової, вже в електронній формі, можна буде подати через Портал Дія.

Частину інформації, яку необхідно зазначити, для призначення пільг, Мінсоцполітики та ПФУ отримуватимуть шляхом обміну і взаємодії між інформаційними системами державних органів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь