Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

РОБОЧЕ МІСЦЕ ПРАЦІВНИКА НА ВИРОБНИЦТВІ МАЄ БУТИ БЕЗПЕЧНИМ

Дата: 28.12.2023 13:52
Кількість переглядів: 109

Фото без описуЗа статистикою, щодня в світі на робочому місці через нещасні випадки помирає в середньому 5000 людей. А ще немало саме на роботі отримують проблеми зі здоров’ям. Стан охорони праці у виробничій і не виробничих сферах нашої економіки вимагає серйозної уваги державної влади, суб’єктів господарювання,громадських організацій - загалом усього суспільства.  Адже до збільшення  захворюваності працюючих,числа травм на виробництві та найгірше до смерті людей найчастіше призводить байдужість роботодавця,їх небажання серйозно вирішувати ці питання,брак спеціальної підготовки й досвіду роботи з охорони праці. Часто підприємства не виконують зобов’язань щодо створення належних умов праці з урахуванням їх індивідуальних особливостей та не бажають витрачатися на додаткові заходи безпеки. На підприємствах  повинні бути створені для кожного працівника здорові і безпечні умови  праці. Робоче місце це місце постійного або тимчасового перебування працівника під час його трудової діяльності. На підприємстві повинні бути створені для кожного працівника здорові і безпечні умови праці. При цьому необхідно дотримуватись таких основних принципів запобігання небезпекам:

-виключення небезпек,якщо це є можливим і реальним;

-обмеження небезпек, яких уникнути неможливо;

-усунення небезпек у їх першоджерелах,виключення або максимальне обмеження впливу небезпечних і шкідливих виробничих чинників.

Працівники мають бути проінформовані та проінструктовані щодо дій, необхідних  у разі виникнення на підприємстві аварійних ситуацій,пов’язаних з безпосередньою загрозою для їх життя і здоров’я, та про вжиті або такі, що мають бути вжитими,запобіжні і захисні заходи. Роботодавець забезпечує повну і вичерпну інформацію працівників та їх уповноважених представників з питань охорони праці про можливі небезпечні ситуації. Про вжиті заходи для їх запобігання бо їх ліквідації  та про дії працівників у аварійних ситуаціях.

У разі виникнення на підприємстві надзвичайних ситуацій і нещасних випадків роботодавець повинен вжити термінових заходів для евакуації працівників,надання першої медичної допомоги потерпілим,локалізації та ліквідації аварії або пожежі,усунення їх наслідків, за необхідності залучити зовнішні служби невідкладної допомоги,професійні аварійно-рятувальні служби,підрозділи пожежної охорони.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь