Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

КРУГЛИЙ СТІЛ ОРГАНІЗАЦІЙ - СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ

Дата: 12.12.2023 10:38
Кількість переглядів: 126

Фото без описуВже стало традицією в Липоводолинській громаді щорічно, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», проводити круглий стіл організацій - соціальних партнерів, що дотично вирішують проблеми громадян правового характеру.

Цього року, за ініціативи і на базі Липоводолинського бюро правової допомоги таке зібрання було присвячено консолідації органів місцевої влади та самоврядування у заходах протидії випадкам гендерно зумовленого насильства. У заході взяли участь перший заступник голови Липоводолинської селищної ради Ольга ХИЖНЯК, начальник відділу соціального захисту населення Липоводолинської селищної ради Володимир ТКАЧЕНКО, директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Лариса ШКУРА, начальник відділу "Служба у справах дітей" Липоводолинської селищної ради Людмила КОСТЯН, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Наталія ПЕДЬКО, правоохоронні структури представляв поліцейський офіцер громади Липоводолинської ОТГ, капітан поліції Юрій ЛОГВА.

Як організатор заходу, очільниця Липоводолинського бюро правової допомоги Наталія ПИЛИПЕНКО окреслила проблематику дискусії у світлі ратифікованої Україною у червні 2022 року Стамбульської конвенції. Учасники зібрання у своїх виступах висловлювали власне бачення протидії домашньому насильству на місцевому рівні.

«Зрозуміло, що українське законодавство буде рухатись у напрямку стандартизації та уніфікації підходів у роботі з постраждалими від домашнього насильства, проте і на місцевому рівні таким людям має бути створена система підтримки.» - до такого висновку прийшли учасники зібрання.

Напрацювання круглого столу мали також і практичну сторону: присутнім було запропоновано обговорити реальний випадок можливого насильства в сім’ї у нашій громаді. Учасники заходу висловили свої пропозиції щодо реагування на ситуацію і напрацювали алгоритм подальших спільних дій. Жінці, яка можливо потерпала від домашнього насильства на той час вже була надана правова допомога Липоводолинським БПД та службою у справах дітей. Безпосередню участь у завершенні циклу розгляду справи взяли на себе поліцейські. На щастя, за результатами виїзду поліцейськими безпосередньо у сім’ю, факт домашнього насильства не підтвердився.

Цей випадок не є прикладом «провальної справи», навпаки, маємо вдалий приклад, коли завдяки співпраці фахівців різних органів та установ було результативно пройдено цикл роботи з випадком можливого домашнього насильства.

Нагадуємо, що для отримання безоплатної правничої допомоги громадяни можуть звертатися до Липоводолинського бюро правової допомоги за адресою: вул. Полтавська, 15, смт Липова Долина, тел 05452-5-15-37 або телефонувати на єдиний номер контакт-центру системи БПД 0800-213-103, де дзвінки безкоштовні в межах України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь