Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

#ПравоваДопомога

Дата: 21.06.2023 15:06
Кількість переглядів: 80

Фото без описуПовномасштабна війна рф проти України спричинила різке збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб, які тікаючи від атак агресора, були змушені змінити місце свого постійного проживання.

Задля підвищення ефективності та якості надання безоплатної правової допомоги ВПО на Сумщині відбувся тренінг «Нормативно-правове регулювання та практичне вирішення окремих проблем захисту ВПО». Захід, в якому взяли участь очільниця Липоводолинського бюро правової допомоги Наталія Пилипенко та переселенка з Луганська Ірина Краснобрижа, яка наразі проживає у с. Довга Лука, організували спільно Координаційний центр з надання правової допомоги та Благодійний фонд «Право на захист».

Вирішення проблем захисту внутрішньо переміщених осіб є складним завданням, яке вимагає координації та співпраці різних суб'єктів, включаючи урядові органи, громадські організації та міжнародні установи.

Протягом дня юристи та адвокати, які співпрацюють з системою БПД Сумщини, разом з представниками БФ «Право на захист» розглядали проблемні питання спричинені війною московії проти України, а саме: відновлення провадження та виконання судових рішень; отримання компенсації за знищене житло і майно; житло для ВПО; відновлення втрачених документів; робота медико- соціальної експертної комісії по мінно- вибухових травмах цивільних та інші.

За результатами відгуків тренінг став корисним для всіх учасників заходу, юристи та адвокати отримали нові знання та досвід, що позитивно вплине на якість надання правової допомоги переселенцям.

#ПравоваДопомога



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь