Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ОБГОВОРЕНО ПИТАННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ СПРОМОЖНОЇ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я СУМСЬКОГО ГОСПІТАЛЬНОГО ОКРУГУ В МЕЖАХ РОМЕНСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 14.04.2023 11:31
Кількість переглядів: 48

Фото без описуЗа ініціативи та сприяння народного депутата України Максима Васильовича Гузенка для 2 територіальних громад Роменського району - Липоводолинської та Недригайлівської селищних територіальних громад 13.04.2023 року у Роменській районній військовій адміністрації була організована онлайн - нарада з Міністром охорони здоров'я України Віктором Ляшком щодо питання формування спроможної мережі закладів охорони здоров' я відповідно до Постанови КМУ від 28.02.2023 № 174 "Деякі питання формування спроможної мережі".

На зустрічі були присутні: перший заступник голови Роменської РВА Назаренко В. О., Липоводолинський селищний голова Володимир Штанько, Ткаченко Я. О., в. о. директора КНП "Липоводолинська лікарня" , головний лікар КНП "Недригайлівська лікарня" Пономаренко І.В., представники ОМС Недригайлівської селищної громади.

У ході конструктивного діалогу, модератором якого був Гузенко Максим Васильович, було проаналізовано заклади охорони здоров'я вторинної ланки медицини громад: заключені пакети послуг з НСЗУ у 2023 році, матеріально-технічне забезпечення закладів. Назаренко В. О. , перший заступник голови Роменської РВА, розповіла про роботу, яка уже проведена у області з цього питання (створення госпітальної ради) та безпосередньо у Роменському районі (створення робочої групи) та наголосила на важливості ролі медичних закладів вторинного рівня, особливо з 24 лютого 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Віктор Кирилович Ляшко надав грунтовні роз'яснення на поставлені запитання від представників громад щодо вимог до загальних лікарень, варіантів подальшого існування закладів охорони здоров' я, які не увійдуть до спроможної мережі. Міністр запевнив, що медичні заклади, які не увійдуть до спроможної мережі, і надалі будуть контрактуватися НСЗУ, а матеріально-технічне забезпечення таких закладів, оплата комунальних послуг здійснюватиметься лише за рахунок коштів власників лікарень. Ні в якому разі не йде мова про закриття лікарень, а навпаки реформування відбувається задля доступності для населення базових медичних послуг та покращення якості надання медичних послуг.

Дякуємо Максиму Васильовичу Гузенку, голові Роменської РВА Денису Ігоровичу Ващенку за те, що питання подальшого існування медичних закладів, які останнім часом підіймалися головами громад на нарадах, сьогодні завдяки зустрічі із Міністром охорони здоров'я Віктором Ляшком отримали однозначні відповіді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь