A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

УВАГА! БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ НА ЛЬОДУ!

Дата: 19.12.2022 15:23
Кількість переглядів: 95

Фото без описуПовсякчас слід пам'ятати про дві небезпеки зимового періоду: ожеледиця на дорогах та крига – на водоймах. Як водіям, так і пішоходам потрібно максимально уважно рухатись слизькими дорогами, зважаючи на загрози травмувань та ймовірність аварій! Зважайте на стан автошляхів та тротуарів, дбайте про власну безпеку.

З першою кригою на воді з’являються і перші любителі зимової риболовлі. Саме вони найчастіше ризикують потрапити у крижані обійми. Захоплені азартом, рибалки часто нехтують правилами безпеки і йдуть на невиправданий ризик. На жаль, щозими статистика загибелі людей на зимових водоймах далеко не нульова.

Не випробовуйте долю! Насамперед, ДІТЯМ ЗАБОРОНЕНО взагалі виходити на лід відкритих водойм! Дорослим варто оцінити можливі ризики для життя об’єктивно. Чи варта пара рибин ризику? Відпрацюйте алгоритм дій у екстремальній ситуації, яка може трапитись з вами або іншими людьми. Завчіть правила самопорятунку, які є у вільному доступі в мережі Інтернет. Пам’ятайте: умовно безпечним вважається лід товщиною не менше 7 сантиметрів, але за умови відсутності скупчення людей та лише за умови стійких тривалих морозів! Якщо вже вирішили ступати на лід, слід виміряти товщину льоду. Для цього необхідно пробити лунки по різні боки від шляху переправи (відстань між лунками має становити до 5 метрів). Забороняється виходити на лід, товщина і міцність якого вам невідомі, адже підступність криги – в різній товщині та міцності на різних ділянках водойми. Пересуватись кригою слід, ковзаючи ногами, немов на лижах. Якщо після того, як ви зробили перші кроки, лід почав тріщати та з'явилися характерні тріщини – повільно, «лижною ходою» повертайтеся на берег.

Якщо з вами сталася надзвичайна подія, або ви стали свідком такої, – не зволікайте, телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь