A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ПО ОБСТЕЖЕННЮ УМОВ ПРОЖИВАННЯ СІМЕЙ, В ЯКИХ ВИХОВУЮТЬСЯ ДІТИ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 04.11.2022 08:20
Кількість переглядів: 114

Фото без опису3 листопада у Липоводолинській селищній раді під головуванням тимчасово виконуючого обов’язки голови Роменської районної державної адміністрації-начальника районної військової адміністрації Валентини НАЗАРЕНКО проведено чергове засідання комісії по обстеженню умов проживання сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю.

Метою діяльності даної комісії є встановлення причин та обставин відмови від отримання послуги із комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю та виявлення ознак складних життєвих обставин в даних родинах.

«На сьогодні в Україні понад 160 тисяч дітей з інвалідністю потребують допомоги, підтримки та захисту. Успішна реабілітація таких дітей, це не лише допомога у відновленні та компенсації порушених або втрачених функцій організму, а й надання знань і навичок необхідних для успішної адаптації дітей з інвалідністю в суспільстві. Системність та постійність у отриманні дитиною реабілітаційних заходів є надзвичайно важливими, адже перерва у отриманні таких послуг призводить до втрати набутого результату, який потрібно надолужувати. Ми розуміємо, що протягом останніх років батьки, які виховують дітей з інвалідністю, змушені зіткнутися з додатковими перешкодами для організації реабілітації своїх дітей: пандемія коронавірусу, повномасштабне вторгнення, і саме органи державної влади та місцевого самоврядування, об’єднавши зусилля, мають допомогти таким дітям в отриманні необхідних медичних, психологічних, педагогічних, фізичних та інших послуг, які включає в себе реабілітація», - зазначила тимчасово виконуючого обов’язки голови Роменської районної державної адміністрації-начальника районної військової адміністрації  Валентина НАЗАРЕНКО.

На території Липоводолинської селищної ради комісією було проведено обстеження умов проживання 9 родин, в яких виховуються та проживають діти з інвалідністю. Також цим сім’ям було доставлено продуктові набори, які надані Гуманітарним штабом при Роменській районній державній адміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь