A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛАСЬ СЕСІЯ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 25.10.2022 13:40
Кількість переглядів: 257

Сьогодні, 25 жовтня, відбулось засідання сесії Липоводолинської селищної ради. На порядку денному 17 питань, які попередньо розглянуто на засіданні постійних комісій.

Відповідно до депутатського рішення, у трьох закладах освіти – Берестівському ліцеї, Беївському ліцеї та Яснопільщинській гімназії, навчання буде відбуватися за змішаною формою. Розпорядженням Липоводолинського селищного голови створено комісію, яка перевірила укриття в даних закладах освіти та визначила їх, відповідно вимог, як найпростіші укриття. За заявами батьків діти можуть навчатися як в навчальному закладі, так і на дистанційній формі. Вчитель безпосередньо буде викладати предмет в класі і паралельно по онлайн зв’язку для учнів, які навчатимуться дистанційно. Також при Беївському ліцеї та Яснопільщинській гімназії щодня до 12 години діятиме дошкільна чергова група. Службою ДСНС буде проведено навчання щодо алгоритму дій вчителів та учнів у разі повітряної тривоги.

Крім цього депутати прийняли рішення:

  • про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку Липоводолинської селищної  територіальної громади на 2022 рік;
  • про передачу з балансу Липоводолинської селищної ради на баланс КП «ЖКГ «Липоводолинське» матеріали та шафу керування глибинним насосом «АКВА-ЧРП 11кВт» на базі ПЧ на загальну суму 161900,00;
  • про надання дозволу на списання з балансу селищної ради основних засобів, які фізично зношені, застарілі, ремонту не підлягають та непридатні для подальшого використання;
  • про надання дозволу КНП «Липоводолинська лікарня» на внесення змін до Договору оренди індивідуально визначеного (нерухомого або іншого) майна;
  • та інші.

Також прийнято ряд відповідних рішень, що стосуються земельних питань, з якими більш детально можна ознайомитися на сайті Липоводолинської селищної ради.

У ході засідання постійної комісії селищної ради з питань освіти, культури, молоді, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення розглянуто питання внесення змін  до Положення про Комунальну установу «Центр надання соціальних послуг» Липоводолинської селищної ради, а саме створення відділення надання натуральної допомоги. Питання на розгляд сесії не винесли через відсутність більшості голосів депутатів для прийняття такого рішення.

У переліку послуг, які надаватиме дане відділення для осіб/сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, передбачено послуги швачки, взуттьовика та перукаря. Відділення очолюватиме керівник, якого призначає на посаду та звільняє директор Центру.

Попередньо було проведено розрахунки щодо вартості даних послуг (без урахування витрат на матеріали) відповідно до яких (для прикладу) чоловіча стрижка буде коштувати 24 гривні, а жіноча – 38. Оплата даних послуг відбуватиметься тільки через банківські установи або Укрпошту, де додатково необхідно буде сплатити від 10 до 20 грн комісії. Тож чи зможе пенсіонер чи будь яка інша людина з числа незахищених верств населення зекономити на тій чи іншій послузі залишається відкритим питанням.

Депутати вирішили ретельно вивчити дане питання, а вже потім приймати рішення відповідно до бюджету на 2023 рік не раніше 1 січня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь