A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ПРО ПЕНІТЕНЦІАРНУ ПРОБАЦІЮ

Дата: 22.09.2022 13:38
Кількість переглядів: 270

Фото без опису21 вересня 2021 року відбулась робоча зустріч між представниками  комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Липоводолинської селищної ради та начальником Роменського РС№1 філії ДУ «Центр пробації» в Сумській області Олександром ВЕЛИКОДНИМ.

Метою зустрічі було  роз’яснення повноважень уповноважених органів з питань пробації та подальшої співпраці за напрямом пенітенціарної пробації та  забезпечення соціального супроводу і контролю за поведінкою дітей та молоді, які засуджені до покарань, не пов'язаних із позбавленням волі та звільнених від відбування покарання з випробуванням.

Соціальна адаптація осіб, звільнених від відбування покарання, є одним із важливих напрямів не тільки профілактики вчинення нових злочинів цією категорією осіб, а й профілактики злочинності в цілому.  Для засуджених, адаптація до життя на волі в сучасних умовах може бути досить складною. З’являються такі труднощі, як: побутова невлаштованість, відсутність житла, значні складнощі у працевлаштуванні та інші проблеми у відновленні свого соціального статусу та поверненні до нормальних умов життя призводять до того, що особи, які звільнилися з установ виконання покарань, знову стають на кримінальний шлях, через що підвищується рівень рецидиву злочинів. Персонал органу пробації безпосередньо взаємодіє з органами місцевого самоврядування, суб’єктами соціального патронажу за обраним засудженим місцем проживання і сприяє засудженим, які готуються до звільнення, у: визначенні намірів щодо місця проживання після звільнення; працевлаштуванні працездатних осіб працездатного віку; влаштуванні до спеціалізованої установи для звільнених осіб, іншої установи (закладу) соціальної підтримки (догляду), закладу для бездомних осіб), закладів соціального обслуговування; наданні соціальних послуг; госпіталізації до закладів охорони здоров’я; вирішенні інших проблемних питань, тощо.

У ході зустрічі обговорено алгоритм подальшої ефективної співпраці у сфері пенітенціарної пробації, а саме здійснення соціального супроводу осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк та готуються до звільнення та організації здійснення соціально-виховної, профілактичної роботи, реалізації спільних профілактичних та інформаційних заходів із дітьми та молоддю, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

На завершення зустрічі сторони відзначили, що мобілізація зусиль у процесі організації соціального супроводу та надання соціальних послуг – є невід’ємною складовою організації якісного соціального супроводу суб’єктів пробації.

Олександр ВЕЛИКОДНИЙ, начальник  Роменського РС№1

філії ДУ «Центр пробації» в Сумській області

майор  внутрішньої служби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь