A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

На Сумщині переселенці під пильним оком служби зайнятості

Дата: 27.06.2022 09:54
Кількість переглядів: 136

На Сумщині спостерігається зростання чисельності внутрішньо переміщених осіб. З початку нинішнього року, станом на 23 червня, до служби зайнятості звернулося 398 осіб зазначеної категорії, з яких 356 отримали статус безробітного. Найактивнішим видався травень, протягом якого 158 переселенців стали клієнтами служби зайнятості.  Середній розмір допомоги по безробіттю становив 2140 грн.

Безробітними з числа переселенців є, у переважній більшості, представники жіночої статі (202 особи, тобто, майже 70%). 

Наразі, за сприяння служби зайнятості, працевлаштовано 24 внутрішньо переміщених осіб, сім з яких задіяні у переробній промисловості, три – у сфері освіти, по два чоловіки у торгівлі та у державному управлінні і обороні, решта у сільському господарстві та інших сферах життєдіяльності області.

  «Незважаючи на те, що наша область теж потерпає від  рашистської навали, прихисток на Сумщині знайшли мешканці Харківщини, Донеччини, Луганщини, Дніпропетровщини, Київщини, Чернігівщини, Полтавщини, Запоріжжя, АР Крим, які стали клієнтами служби зайнятості. Більше того, так склалося, що внутрішньо переміщеними особами в своїй області стали навіть мешканці Охтирщини та Тростянеччини. Всім їм надається широкий спектр соціальних послуг: закріпили за кожним, хто до нас звернувся, конкретного спеціаліста, підбираємо підходящу роботу, надаємо профорієнтаційні (а при необхідності - психологічні) послуги, шляхом організації професійного навчання пропонуємо при потребі опанувати азами нової професії у нашому відомчому навчальному закладі, активно залучаємо до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру тощо. Словом, вживаємо всіх заходів, аби людина якнайшвидше адаптувалася до нових умов та відчувала себе повноцінним громадянином, вела активний спосіб життя. Всі ці заходи спрямовані на підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці нашого краю», - зауважив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

Якщо у вас є питання, звертайтеся за телефонами гарячої лінії Сумського обласного центру зайнятості 093 276 39 66; 096 109 08 37; 067 698 29 58; 095 337 41 10.

Приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу https://t.me/+Jis40eOnV-JjNjUy 

Усі актуальні пропозиції роботи в телеграм-каналі Робота зараз: Державна служба зайнятості: https://t.me/worknowdcz


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь