A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

АКТУАЛЬНО: COVID-19 - ЗАХВОРЮВАНІСТЬ НА ЛИПОВОДОЛИНЩИНІ У ЦИФРАХ І ФАКТАХ

Дата: 21.10.2021 09:00
Кількість переглядів: 389

Фото без описуСтаном на 20 жовтня 2021 року під наглядом та лікуванням лікарів КНП "Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги" перебуває 105 хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19. Серед загальної кількості захворілих 12 дітей.

За 18 – 20 жовтня лікарями амбулаторій взято 79 мазків для ПЛР-діагностики у хворих з підозрою на COVID-19. При цьому переважна більшість нових випадків захворювання на COVID-19 є тяжчою за своїм перебігом: більше пацієнтів потребують лікування в умовах стаціонару та неінвазивної чи інвазивної штучної вентиляції легень. Це спричинено мутованим штамом «Дельта».

Станом на 20 жовтня 4357 липоводолинців отримали одну дозу антиковідної вакцини, двома дозами щеплено близько 3,5 тис жителів громад.

Серед пріоритетних груп на сьогодні принаймні однією дозою щеплено близько 98,0 % медичних працівників, 86,0 % працівників сфери освіти.

На сьогодні в амбулаторіях КНП "Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги" є достатня кількість вакцин для вакцинації від COVID-19. Щеплення здійснюються вакцинами  КОМІРНАТІ/COMIRNATY (виробник: Пфайзер Менюфекчуринг, Бельгія), АСТРАЗЕНЕКА/ASTRAZENECA (виробник: SK Bioscience, Корея), КОРОНАВАК/CORONAVAC (виробник: Синовак Лайф Саєнсіз, Китайська Народна Республіка). Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби і рятує життя.

В умовах стрімкого поширення коронавірусної хвороби в Україні єдиним способом захиститися від важкої форми хвороби та смерті  від неї є вакцинація.

На сьогодні 98,0 % людей, які госпіталізовані з COVID-19 у вересні-жовтні були не вакциновані, тобто не отримали двох доз антиковідної вакцини.

З метою розширення доступу населення до вакцинації та з метою уникнення черг в пунктах вакцинації, які функціонують при амбулаторіях, з 21.10.2021 року в приміщенні газети «Наш край» відкривається Центр масової вакцинації.

Графік роботи: понеділок – п’ятниця 10:00-12:00. В Центрі масової вакцинації кожен охочий старше 18 років може безкоштовно отримати щеплення від коронавірусної хвороби.

З питань отримання консультацій щодо вакцинації від COVID-19 усі бажаючі можуть звернутися за номерами телефону реєстратури КНП "Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги" 0545251535, 0961724602, 0669400420 або звернутися до свого сімейного лікаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь