A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ПРОВЕДЕНО ПІДГОТОВКУ ДО ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ ЩОДО ПОДАЛЬШОЇ РОБОТИ ЗЕРНОСУШАРКИ ТОВ «АГРОПАРТНЕРИ-2009»

Дата: 30.09.2021 16:57
Кількість переглядів: 431

30 вересня в залі засідань Липоводолинської селищної ради відбулося попереднє обговорення питання про проведення 12 жовтня 2021 року в Липовій Долині громадських слухань щодо наміру отримання дозволу на викиди ТОВ “Агропартнери-2009”.

На зібрання, яке проводила заступник голови Роменської районної державної адміністрації Валентина Назаренко, прийшли мешканці селища, які виступили категорично проти відновлення роботи сушарки. Люди нагадали присутнім, що конфлікт із липоводолинським підприємцем триває вже більше чотирьох років і за цей час сушарка нанесла значну шкоду їхньому здоров’ю. Та знайшлися й ті, хто думає інакше. Присутні на зібранні жителі села Русанівка виступили за відновлення роботи сушарки, яка знаходиться в житловому районі Липової Долини та в 150 метрах від місцевої лікарні та дитячого садочка.

До речі, навіть у Русанівці, від бізнесу Сергія Жамардія далеко не всі у захваті. Важка техніка ТОВ «Агропартнери – 2009» зруйнувала єдиний міст, який зв’язує дві частини села, а яма на свинофермі, куди більше 10 років зливається гній, не дає місцевим жителям нормально дихати.

Зібрання супроводжувалося перепалками між жителями двох населених пунктів, однак крапка у цьому екологічному питанні буде поставлена 12 жовтня, коли відбудуться громадські слухання.

Нагадаємо, що головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області, яке на замовлення мешканців Липової Долини проводило перевірки скандальної зерносушарки ТОВ «Агропартнери-2009», виявило, що рівень забруднення повітря та рівень шуму від роботи сушарки перевищує гранично допустимі норми у декілька разів.

Також раніше, депутатський корпус на засіданні сесії Липоводолинської селищної ради розглянув звернення місцевих жителів щодо порушень екологічного законодавства ТОВ «Агропартнери-2009» і його керівником Сергієм Жамардієм та прийняв рішення – рекомендував підприємству винести за межі селища зерносушарку, через роботу якої місцеві жителі не могли дихати чистим повітрям.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь