A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВАКЦИНАЦІЯ В ЦИФРАХ

Дата: 19.08.2021 11:51
Кількість переглядів: 527

Актуальною темою у суспільстві є вакцинація проти COVID-19. Так, станом на 19 серпня 2021 року по Липоводолинській громаді щеплено 1608 жителів, в тому числі:

- смт Липова Долина – 697 осіб;
- с. Суха Грунь – 177 осіб;
- с. Московське – 130 осіб;
- с. Берестівка – 109 осіб;
- с. Байрак – 93 особи;
- с. Беєве – 78 осіб;
- с. Панасівка – 69 осіб;
- с. Лучка – 66 осіб;
- с. Русанівка – 62 особи;
- с. Яснопільщина – 46 осіб;
- с. Яганівка – 45 осіб;
- с. Семенівка – 28 осіб;
- с. Кімличка – 5 осіб
Одну дозу вакцини отримали 1608 громадян, щеплені дворазово – 1188 осіб.
Вакциною MODERNA вакциновано 169 жителів Липоводолинської ОТГ, вакциною ASTRAZENECA – 242, вакциною Pfizer – 469, вакциною CORONOVAC – 725.
Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого. Для щеплень доступні вакцини AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer та Moderna. Незалежно від вакцини, робити щеплення потрібно двічі.
Moderna – це мРНК-вакцина, розроблена американською компанією Moderna. Для повного щеплення цією вакциною необхідно отримати дві дози з інтервалом у 28 днів. Ефективність вакцини становить 94,1%.
Вакцина несе частину генетичного коду вірусу, до якого імунна система людини має сама виробити антигени. Переважно ці антитіла виробляються непомітно, однак деякі вакциновані можуть відчувати слабкість, біль у місці щеплення та підвищення температури. Проте такі симптоми є нормальними: таким чином організм і виробляє імунітет до хвороби.
CoronaVac (Sinovac) виготовляє китайська біофармацевтична компанія Sinovac Biotech. Це традиційна інактивована вакцина, головним компонентом якої є нежиттєздатні вірусні частинки, які не можуть спричиняти хворобу, але викликають імунну реакцію.
Вакцина передбачає дві ін’єкції з інтервалом 14 днів. Щеплені пацієнти майже не скаржаться на побічні дії від вакцинації CoronaVac, порівняно з іншими препаратами, однак у деяких щеплених можлива невелика слабкість та підвищення температури.
Comirnaty (Pfizer) виготовляється американською фармацевтичною компанією Pfizer спільно з німецькою біотехнологічною компанією BioNTech. Як і Moderna, це матрична РНК-вакцина, що, потрапляючи в організм людини, синтезує антигени, які викликають імунну реакцію. Для повного щеплення необхідно отримати дві дози вакцини Comirnaty з інтервалом від 21 до 28 днів. Більшість вакцинованих майже не відчувають побічної реакції від щеплення, однак можливий біль у місці уколу, невелика слабкість та температура.
За даними виробника, ефективність вакцини становить 95%. Нові дослідження доводять, що дві дози вакцини компанії Pfizer ефективні від нового штамму коронавірусу «Дельта».
Covishield/Vaxzevria (AstraZeneca) розроблена Оксфордським університетом і компанією AstraZeneca. Україна використовує для щеплення вакцину індійського (під торговою маркою Covishield), корейського та європейського виробництва.
Це векторна вакцина, яка базується на безпечному для людей вірусі застуди шимпанзе. Цей вірус модифікується таким чином, набуває ген із невеликою частиною геному SARS-CoV-2 і виробляє поверхневий білок коронавірусу. Після вакцинації цей вірус потрапляє у деякі людські клітини, які починають використовувати ген для створення поверхневого білка. Імунна система розпізнає його як чужорідний елемент і виробляє антитіла, які здатні захистити від захворювання на коронавірус. Більшість щеплених вакциною компанії AstraZeneca у першу добу відчувають побічні дії: біль у місці уколу, головний біль, втому та озноб.
Бережіть себе – вакцинуйтесь.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь