A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ВОЛОДИМИР ШТАНЬКО СКЛИКАВ ОПЕРАТИВНУ НАРАДУ ЩОДО ВАКЦИНАЛЬНОЇ КАМПАНІЇ ВІД COVID-19 В ГРОМАДІ

Дата: 12.08.2021 16:52
Кількість переглядів: 513

Фото без описуУкраїна перейшла до масової вакцинації від коронавірусу, а відтак стартувала масштабна комунікаційна кампанія, мета якої – повідомити про 5-ий етап щеплень, передбачених для всіх категорій населення, та надати інформацію про можливості імунізації від COVID-19.

Аби послідовно та організовано провести відповідну роботу на території Липоводолинської громади, вчора, 11 серпня 2021 року, голова селищної ради Володимир ШТАНЬКО  скликав оперативну нараду. У ній взяли участь головні лікарі медичних закладів, керівники структурних підрозділів селищної ради, установ та організацій, комунальних підприємств громади.

«Очікується сезонне погіршення ситуації із захворюваннями на COVID-19. І якщо населення не матиме відповідного захисту, а саме імунізації від цієї недуги, наслідки можуть бути невтішними, – говорить очільник громади. – Щоб запобігти важким перебігам хвороби, потрібно вакцинуватися, а тим самим, вберегти своє життя та здоров’я близьких».

Під час наради головний лікар КНП «Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Віталіна ОЛІЙНИК звернула увагу, що станом на 10.08.2021 року вакциновано лише 12% жителів громади: 1-шу дозу вакцини отримало 2288 осіб, 2-гу - 1435. Варто зазначити, що ускладнень чи побічних реакцій у осіб, які щепилися, не спостерігалося.

На даний час в доступі є всі види вакцин: Pfizer (Бельгія), Moderna (США), CoronaVac (Китай), AstraZeneca (Китай). Всі вони передбачають введення двох доз препарату.

У ході наради перший заступник селищного голови Ольга ХИЖНЯК наголосила: «Для того, щоб заклади освіти в умовах погіршення епідситуації повноцінно працювали, необхідно, щоб 80 % працівників повністю було вакциновано двома дозами вакцини, якщо вакциновано менш ніж 80 % педпрацівників, школи будуть переводити на дистанційне навчання, а заклади дошкільної освіти взагалі непрацюватимуть».

Нагадуємо, що у КНП «Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги» діє постійний пункт вакцинації та є дві сертифіковані мобільні бригади, які проводить щеплення за місцем роботи чи проживання. Всі охочі пройти вакцинацію можуть звертатися до свого сімейного лікаря або керівника установи, де працює, для попереднього запису.

Шановні жителі Липоводолинської громади! Самостійно жодна медицина світу не може зупинити поширення коронавірусу. Тільки особистою відповідальністю кожного, самоорганізацією та злагодженістю дій ми з вами зможемо впоратись з небезпечним вірусом, вберегти від нього себе та своїх рідних! Будьте здорові та самовідповідальні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь