A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛАСЬ СЕСІЯ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 11.08.2021 16:52
Кількість переглядів: 1095

Десятого серпня 2021 року під головуванням селищного голови Володимира ШТАНЬКА відбулось ІІ-е пленарне засідання ІV-ї сесії селищної ради VIIІ-го скликання. У роботі сесії взяли участь 23 депутати. На розгляд було винесено 44 питання порядку денного. Винесені питання були попередньо ретельно розглянуті та обговорені на засіданнях постійних комісій.

Першим питанням порядку денного депутати розглянули колективне звернення від жителів смт Липова Долина щодо порушень екологічного законодавства ТОВ «Агропартнери-2009». Мешканці 2-го пров. Лікарняної звернулися з проханням допомогти вирішити питання щодо винесення зерносушарки за межі селища або заборонити даному товариству здійснювати свою діяльність на території селища. Рішенням Харківського апеляційного суду, ТОВ «Агропартнери – 2009» анульовано дозвіл на викиди від цієї зерносушарки. Також, мешканцями піднято питання щодо сплати коштів даним підприємством за використання земельної ділянки в смт Липова Долина по вул. Роменській, 51 без договору оренди, оскільки даний договір із Липоводолинською селищною радою укладено в 2017 році.

Депутатами прийнято рішення звернутися до ТОВ «Агропартнери – 2009» з вимогою про перенесення зерносушарки, що знаходиться за адресою вул. Роменська 51, за межі смт Липова Долина.

У ході сесії прийнято рішення про припинення шляхом ліквідації діяльності юридичної особи Русанівський заклад дошкільної освіти «Калинка» Липоводолинської селищної ради Сумської області. Головною причиною припинення діяльності даного закладу є низька демографічна ситуація в громаді. Як повідомлялося раніше, у  2020-2021 н.р. заклад відвідувало 12 вихованців, з яких 6 дітей випустилися із садочку і прийняті до першого класу, а батьки 4 дошкільнят написали заяви до дошкільних закладів у смт Липова Долина. На даний час в закладі дошкільної освіти залишилося лише 3 вихованці. Начальник відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Юлія ШАПРАН запевнила, що всі діти будуть забезпечені необхідними якісними умовами та послугами для здобуття дошкільної освіти, в тому числі й підвезенням до іншого дошкільного закладу.

Важливими питаннями, які одноголосно підтримано депутатами були про  виконання   бюджету Липоводолинської   селищної  територіальної громади за  І півріччя 2021 року та про  внесення змін до рішення Липоводолинської селищної ради «Про бюджет Липоводолинської селищної територіальної громади на 2021 рік». Зокрема, за рахунок коштів від перевиконання доходної частини бюджету по загальному фонду в сумі  5621792 гривень збільшино видаткову частину бюджету селищної територіальної громади  та направлено на видатки по головних розпорядниках бюджетних коштів відповідно:

1) 2892000 гривень – по головному розпоряднику бюджетних коштів «Липоводолинська селищна рада», в тому числі:

- 1600000 гривень на організацію благоустрою населених пунктів;

- 250000 гривень на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю для Липоводолинської селищної ради, 50000 гривень та оплату послуг (крім комунальних), 30000 гривень на оплату електроенергії;

- 55000 гривень на надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги;

- 100000 гривень на утримання комунальної установи «Липоводолинський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Липоводолинської селищної ради;

- 230000 гривень на поточні видатки КНП «Липоводолинський ЦПМСД» на проведення поточного ремонту приміщення з улаштуванням туалету для мало мобільних груп населення;

- 272000 гривень на поточні видатки КНП «Липоводолинська лікарня;

- 80000 гривень на забезпечення діяльності водопровідного-калізаційного господарства;

- 400000 гривень на реконструкцію вуличного освітлення с.Іванівка, с.Грабщина, с.Яганівка, с.Яснопільщина, с.Байрак, с. Столярове, с. Суха Грунь, смт Липова Долина;

- 15000 гривень на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян;

- 10000 гривень на реалізацію «Програми соціального захисту населення на 2021 рік» для відшкодування витрат пов'язаних з наданням телекомунікаційних послуг пільговим категоріям громадян;

- 50000 гривень на оплату пільгових рецептів лікарських препаратів.

2) 2544792  гривень – по головному розпоряднику бюджетних коштів «Відділ освіти, молоді та спорту Липоводолинської селищної ради, в итому числі:

- 2435965 гривень на співфінансування капітального ремонту спортивної зони для активного відпочинку та занять спортом із встановленням вуличних тренажерів та елементів воркауту на території Липоводолинської спеціалізованої школи І—ІІІ ступенів смт Липова Долина;

- 108827 гривень на співфінансування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для програми «Спроможна школа для кращих результатів» на проект «Сучасному закладу освіти Липоводолинській спеціалізованій школі I-III ступенів –STEM –лабораторію».

3) 140000 гривень – по головному розпоряднику бюджетних коштів «Відділ культури та туризму Липоводолинської селищної ради», в тому числі:

- 100000 гривень на поточний ремонт будинку культури;

- 40000 гривень на проведення заходів в галузі культури і мистецтва.

4) 45000 гривень – по головному розпоряднику бюджетних коштів «Відділ фінансів Липоводолинської селищної ради», в тому числі:

- 20000 гривень субвенція з місцевого бюджету Сумському обласному бюджету на утримання об'єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об'єктів спільного користування на придбання та ремонт водолазного спорядження, придбання паливно-мастильних матеріалів для ОКЗ «Сумська обласна рятувально-водолазна служба»;

- 25000 гривень субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання місцевої цільової  програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2020-2024 роки для придбання паливно-мастильних матеріалів, товарно-матеріальних цінностей, оновлення матеріально-технічної бази, ремонт приміщень будівель підрозділу 17 державної пожежно-рятувальної частини Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Сумській області.

Внесено зміни до рішення І пленарного засідання ІІІ сесії 8-го скликання Липоводолинської селищної ради від 15.04.2021  «Про затвердження тарифів на платні медичні  послуги комунального некомерційного підприємства «Липоводолинська лікарня». Перелік платних послуг доповнився ще чотирма лабораторними, діагностичними та консультативними послугами. Звертаємо вашу увагу, що платні медичні послуги надаються лише без направлення сімейного лікаря. Якщо ж пацієнт звертається за медичною допомогою до КНП «Липоводолинська лікарня» за направленням сімейного лікаря, дані послуги надаються безкоштовно.

З-поміж інших питань, депутати селищної ради розглянули та затвердили тарифи на платні соціальні послуги, які надаються Липоводолинським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Липоводолинської селищної ради, які вступають в дію з 01.08.2021. Відділенням соціальної допомоги вдома надаватимуться платні послуги по допомозі в самообслуговуванні та у веденні домашнього господарства. Кошти, отримані від наданих платних соціальних послуг, спрямовуються, в першу чергу, на покриття витрат, пов’язаних з організацією та наданням платних соціальних послуг. Оплата за отримані платні соціальні послуги здійснюватиметься отримувачем платної соціальної послуги щомісяця на розрахунковий рахунок Територіального центру через банківські установи.

Знаковим рішенням є затвердження Стратегії розвитку Липоводолинської селищної територіальної громади на 2021-2027 рр. Стратегія є документом вищого рівня громади і основою для розробки та уточнення діючих програм, планів, обґрунтування інвестиційних проектів, залучення коштів державного та місцевого бюджетів. Стратегічне планування загалом є необхідною умовою поступального та сталого розвитку територіальної громади на основі раціонального використання власних ресурсів. Розробка Стратегії активно залучає громадян до вирішення власних проблем і, одночасно, визначає пріоритетні напрями соціально-економічного розвитку громади. Документ розроблений у співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою».

Також на сесії селищної ради депутати розглянули ряд земельних питань. Активну дискусію викликало питання продовження договорів оренди на земельні ділянки для експлуатації свердловин Південно-Панасівського родовища та про укладення договору оренди на земельну ділянку для експлуатації свердловини № 35 Липоводолинського родовища. За умовами договорів річний розмір орендної плати за користування земельною ділянкою на правах оренди запропоновано збільшити до 12% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Представник ПАТ «Укрнафта» звернувся з проханням зменшити відсоткову ставку до 6%. Селищний голова Володимир ШТАНЬКО зазначив, що особисто буде зустрічатися з керівниками НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта» щодо вирішення даного питання та подальшої співпраці. Також вестимуться перемовини щодо співфінансування реконструкції водогону в селі Столярове.

У результаті обговорення дані питання зняті з розгляду до вирішення подальшої участі НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта» у соціально-економічному розвитку громади.

Дякуємо депутатам Липоводолинської селищної ради за конструктивну та злагоджену роботу. Детально ознайомитися з рішеннями сесії можна на сайті Липоводолинської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь