A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

НАБЛИЖЕННЯ СОЦПОСЛУГ: У ЛИПОВОДОЛИНСЬКІЙ ГРОМАДІ СТВОРЕНА МОБІЛЬНА БРИГАДА СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ

Дата: 15.07.2021 11:44
Кількість переглядів: 396

При виконавчому комітеті Липоводолинської селищної ради діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за

ознакою статі та потребують екстреної допомоги. Тут спеціально навчені фахівці безоплатно надають оперативну і фахову допомогу тим, хто постраждав.

«Мобільну бригаду створено у квітні 2021 року, вона миттєво реагує на будь-яке повідомлення про загрозу життю і здоров’ю людини, робить все для негайного розв’язання конфлікту, мінімізації впливу кривдника стосовно конкретного суб’єкту, інформує постраждалих осіб, де отримати медичну, соціальну, психологічну, правову допомоги для подолання наслідків насильства, надає соціально-психологічну допомогу», - розповів Володимир Ткаченко, начальник відділу соціального захисту населення Липоводолинської селищної ради.

Також, за його словами, фахівцями мобільної бригади із залученням особисто старост сіл проводяться планові виїзні обстеження родин, в першу чергу, що знаходяться в складних життєвих обставинах.

До складу бригади входять: фахівці з відділу соціального захисту населення, служби у справах дітей, територіального центру соціального обслуговування та старостату на території якого здійснюється виїзд.

«В ході децентралізації повноваження з надання соціальних послуг населенню передають з центрального рівня на місцевий, тобто – територіальним громадам. Ми зараз маємо більше можливостей надавати якісні соціальні послуги, адже маємо для цього ресурси, повноваження, яких не мали до об’єднання», - розповідає заступниця Липоводолинського голови Ольга Хижняк.

«Процес передачі повноважень з надання соціальних послуг на місця не є простим і швидким, у громад виникають труднощі, але кожна громада згідно з Законом «Про соціальні послуги» зобов’язана надавати базові, якісні соціальні послуги населенню.

Ми це розуміємо та намагаємося усіляко сприяти та допомагати нашим громадам, для цього Програма U-LEAD постійно організовує заходи, тренінги та консультації з питань реформування системи надання соціальних послуг та соціального захисту», - зазначила керівниця ULEAD Сумський регіональний офіс Марина Лобова.

На її думку, після об’єднання територіальних громад, можна спостерігати процес створення на територіях громад центрів надання соціальних послуг, соціальних таксі, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, тощо, яких не було раніше. Як приклад можна навести Липоводолинську громади та їх мобільну бригаду з соціально-психологічної допомоги та Березівську громаду, що має соціальне таксі та центр надання соціальних послуг.

"Ми вдячні команді Сумського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» за консультативну підтримку нашої громади.

Проведення практичних навчань та семінарів із вивчення передового досвіду з можливістю обміну інформацією про конкретні шляхи вирішення проблемних питання є особливо актуальним в умовах реформування системи надання соціальних послуг та соціального захисту", - зазначила Ольга ХИЖНЯК.

#ULEAD #ULEADwithEurope

ULEAD з Європою / ULEAD with Europe

За матеріалами: https://www.facebook.com/ulead.sumy/posts/2518955408238688


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь