A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

НЕДРИГАЙЛІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ У СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 02.06.2021 11:31
Кількість переглядів: 259

Фото без описуФОНД КОМПЕНСУЄ ВТРАЧЕНИЙ ЗАРОБІТОК ПРИ САМОІЗОЛЯЦІЇ

Застраховані особи, тобто працюючі, мають право на допомогу по тимчасовій непрацездатності внаслідок перебування у закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій, за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, починаючи з шостого дня непрацездатності у разі надання листка непрацездатності, виданого в установленому порядку із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11».

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 № 533-IX внесено зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105 (далі – Закон України № 1105), якими визначено, що допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), на період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я, а також й на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням вищевказаних заходів. Таким особам допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується у розмірі 50 відсотків середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу, а для медичних працівників - у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу.

З початку епідемії закладами охорони здоров’я області видано 4828 листків непрацездатності з приводу самоізоляції, за рахунок коштів Фонду соціального страхування України виплачено 4 мільйони 561 тисячу гривень.

22.12.2020 набули чинності внесені зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом Міністерством охорони здоров’я України від 13 листопада 2001 року № 455 в частині розширення повноважень лікаря на одноособову видачу та продовження листка непрацездатності на період     проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій в Україні, на строк, необхідний  для  лікування  пацієнтів  з  коронавірусною  хворобою (COVID-19)    та/або    завершення    самоізоляції   пацієнтом   у відповідності до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я. Терміни тривалості самоізоляції чітко визначено постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Так, цією постановою затверджено Порядок проведення протиепідемічних заходів, пов'язаних із самоізоляцією осіб, яким передбачено, що строк самоізоляції становить 14 днів. Пунктом 3 цього Порядку також окреслено чітке коло осіб, які потребують самоізоляції.

Зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, було погоджено виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування України з метою спрощення процедури і пришвидшення виплат допомог по тимчасовій втраті працездатності від Фонду. Нововведення має на меті зменшити кількість контактів хворих із медичними працівниками при продовженні лікарняних листків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь