A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 26.05.2021 16:31
Кількість переглядів: 419

Фото без описуСьогодні, 26 травня 2021 року, відбулося засідання виконавчого комітету селищної ради.

У ході засідання було прийнято позитивні рішення по 16 питаннях порядку денного, які винесено на розгляд сесії селищної ради. З порядком денним можна ознайомитись на сайті селищної ради за посиланням: https://ldol-gromada.gov.ua/news/1621339969/.

Перед початком розгляду питань порядку денного, керівник відділу ЦНАП Людмила ЯЦУРА звернулася до старост з проханням налагодити роботу працівників відділу ЦНАП на віддалених робочих місцях, щоб кожен житель старостинського округу мав змогу отримати якісні адміністративні послуги за місцем проживання. Також обговорено шляхи налагодження співпраці між відділом ЦНАП та старостинськими округами.

Керівнику відділу ЦНАП Людмилі ЯЦУРІ надано доручення провести навчання з працівниками віддалених робочих місць спільно зі старостами старостинських округів щодо користування інформаційною системою «Вулик».

У ході розгляду питанння проведення заходів із санітарного очищення та благоустрою  населених пунктів  Липоводолинської селищної територіальної громади, старостами піднято питання організації вивезення твердих побутових відходів з території старостинських округів. Начальник КП «ЖКГ «Липоводолинське» Олексій ФЕДЧУН зазначив, що якщо вивіз ТПВ буде здійснювати комунальне підприємство, то дана послуга буде платною. Також вирішується питання закупки техніки (сміттєвоза), якою можна здійснювати вивезення ТПВ. Зазначено, що на території громади є лише одне сміттєзвалище, яке знаходиться в селищі Липова Долина, але воно не може вмістити таку кількість твердих побутових відходів з громади. Питання облаштування сміттєзвалищ для зберігання ТПВ можливе лише при умові розробленої та затвердженої містобудівної документації населених пунктів громади. Також важливим чинником є роздільне збирання сміття (сортування). Це дасть змогу зменшити кількість відходів, які знаходяться на сміттєзвалищі, завдяки їх подальшій утилізації. Без цього сміття буде тільки накопичуватись, адже для його розкладання потрібно занадто багато часу.

Секретар селищної ради Ростислав САВЧЕНКО дав доручення начальнику відділу архітектури та житлово – комунального господарства селищної ради Ігорю ЛІСНЕНКУ провести аналіз по кожному старостинському окрузі щодо необхідності надання допомоги у вивезенні ТПВ.

Начальник відділу культури та туризму Любов ДИКАНЬ доповіла про затвердження  заходів зі  святкування  Дня селища  Липова Долина, яке відбудеться 20 червня 2021 року. Для жителів та гостей селища розроблено цікаву, багатокомпонентну розважальну програму - це книжкова виставка, дитяче містечко, святковий концерт за участі кращих аматорських колективів, спортивні змагання, виїзна торгівля, святковий салют та багато іншого. Детальна програми проведення свята буде висвітлена на сайті Липоводолинської селищної ради. Святкування Дня селища Липова Долина буде проведено з дотриманням карантинних обмежень, введених в Україні у зв’язку з поширенням пандемії корона вірусної хвороби (COVID-19).

Також членами виконкому затверджено план заходів з нагоди відзначення в Липоводолинській  селищній раді 25-ї річниці Конституції України.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Юлія ШАПРАН доповіла про  організацію відпочинку та оздоровлення дітей в загальноосвітніх школах та дошкільних навчальних  закладах  на території  Липоводолинської громади влітку 2021 року.

Робота пришкільних таборів з денним перебуванням на базі закладів загальної середньої освіти Липоводолинської селищної ради розпочнеться з 10 червня 2021 року по 1 липня 2021 року. Буде організувано підвезення дітей до пришкільних таборів з денним перебуванням та у зворотному напрямку за рахунок коштів місцевого бюджету. Харчування дітей у пришкільних таборах відбуватиметься також за рахунок коштів місцевого бюджету. На літній оздоровчий період організовано додатковий прийом їжі у вигляді другого сніданку в закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів.

Станом на 25.05.2021 року за заявами батьків в пришкільних таборах з денним перебуванням планується оздоровити 422 учні.

Також буде організовувано роботу профільного табору на базі дитячо-юнацької спортивної школи Липоводолинської селищної ради з 5 липня 2021 року по 22 липня 2021 року, а також в заміських оздоровчих таборах (державний позашкільний оздоровчий заклад санаторного типу «Ровесник» м. Суми).

Членами виконавчого комітету розглянуто ряд інших питань, що стосувалися: облаштування дитячого майданчика в селі Веселе, питання бюджету та соціальної сфери, звернення громадян щодо вчинення правочинів, надання  дозволу на  проведення видалення дерев та інші.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь