A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛОСЯ СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ ДВОХ ПОСТІЙНИХ КОМІСІЙ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 25.05.2021 22:36
Кількість переглядів: 445

Фото без опису25 травня 2021 року відбулося спільне засідання постійної комісії селищної ради з питань освіти, культури, молоді, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення та постійної комісії з питань бюджету, фінансів, планування, соціально- економічного розвитку і управління комунальною власністю.

У ході засідання розглянуто питання Про  внесення змін до рішення Липоводолинської селищної ради «Про бюджет Липоводолинської селищної територіальної громади на 2021 рік» щодо збільшення доходної частини бюджету Липоводолинської селищної  територіальної громади по субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій  в сумі 1650000 гривень. Дані кошти будуть направлені для придбання автомобіля сміттєвоза з боковим завантаженням та для придбання мінітрактора з комплектом навісного обладнання. Відповідно збільшити видатки на  співфінансування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 413000 гривень, в тому числі на придбання вищезазначеної техніки.

Найбільш актуальними питаннями, які розглянуто членами комісії були припинення діяльності шляхом ліквідації Кімличанського закладу дошкільної освіти «Оленка», Панасівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, Московського навчально-виховного комплексу: Московська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – Московський дошкільний навчальний заклад.

Селищний голова Володимир ШТАНЬКО звернувся до депутатів з проханням віднестися до розгляду даних питань з розумінням, та наголосив, що цей нелегкий крок є не обхідним для подальшого існування і розвитку нашої громади.

Перший заступник селищного голови Ольга ХИЖНЯК презентувала чіткий аналіз освітньої мережі Липоводолинської територіальної громади. Детально проінформовано про основні критерії для формування спроможної освітньої мережі, проаналізовано наявні заклади загальної середньої освіти, фінансову спроможність освітньої мережі на 2021 рік та затверджену освітню субвенцію по кожному закладу. Зазначимо, що освітньої субвенції на заклади дошкільної освіти немає. Вони утримуються за рахунок місцевих бюджетів. Також розглянуто прогнозовану мережу класів і контингент здобувачів освіти (учнів) на 2021-2022 навчальні роки та планову вартість утримання одного учня.

Співдоповідачами по даному питанню виступили начальник відділу фінансів Липоводолинської селищної ради Світлана ЛЕВОН та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Наталія ПЕДЬКО.

На даний час на території громади функціонує 9 закладів загальної середньої освіти, фактична середня наповнюваність яких становить 12,8%.

Після припинення діяльності шляхом ліквідації закладів загальної середньої освіти для учнів буде організовано підвезення до найближчого навчального закладу за заявами батьків. Для учнів Панасівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів - це Берестівська ЗОШ І-ІІІ ступенів або Липоводолинська СШ І-ІІІ ст., для учнів Московського навчально-виховного комплексу - Липоводолинська СШ І-ІІІ ст. або Беївський НВК. Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Наталія ПЕДЬКО детально проаналізувала та наочно показала стан матеріально-технічного забезпечення закладів загальної середньої освіти.

За необхідності, відділом освіти, молоді та спорту селищної ради додатково буде розроблено графік підвезення учнів, зручний як для батьків, так і для самих дітей та створено додаткові групи подовженого дня. Підвезення дітей дошкільного віку буде організовано шкільним автобусом із супроводом батьків або відповідального вихователя.

Педагогічним працівникам, які втратять своє місце роботи у зв’язку з припиненням діяльності шляхом ліквідації закладів загальної середньої освіти, запропоновано вакантні місця в інших закладах освіти.

Депутати мали змогу висловити свою думку щодо прийняття рішення з даних питань. В ході обговорення рішення прийнято більшістю голосів депутатів.

З питаннями порядку денного, які розглянуто постійними комісіями, можна ознайомитися на сайті селищної ради.

За підсумками спільного засідання, члени комісій рекомендували винести всі питання на розгляд чергової сесії селищної ради, яка відбудеться 3 червня 2021 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь