Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕБ ТА НС

Дата: 29.04.2021 12:02
Кількість переглядів: 695

Фото без описуСьогодні відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Провів засідання секретар селищної ради, заступник голови комісії Ростислав САВЧЕНКО.

Членами комісії розглянуто три питання порядку денного:

  1. Про виконання заходів згідно протоколу № 6 чергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 22.04.2021 року.
  2. Про стан утримання джерел протипожежного водопостачання на території населених пунктів селищної ради.
  3. Про створення комісії для проведення обстеження населених пунктів, житлових і виробничих приміщень які межують з лісовими масивами.

З інформацією щодо першого питання виступив головний спеціаліст з питань цивільного захисту селищної ради Юрій БУРИХ. Він доповів про внесення змін до протоколу № 3 чергового засідання селищної ради комісії ТЕБ та НС від 24.03.2021 року.

Також помічник лікаря-епідеміолога Липоводолинського відділення Роменського управління ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Юлія КЛЕЦЬ більш детально розповіла про виконання додаткових умов суб’єктами господарювання при здійсненні торгівельної діяльності товарами непродовольчої групи, а саме: наявність захисного екрану (борду, скла, перегородки) встановленого між продавцем та споживачем; забезпечення дотримання соціальної дистанції; спеціально обладнаних точок видачі товару (через вікна видачі, тераси тощо).

Головний лікар КНП «Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Віталіна ОЛІЙНИК проінформувала, що станом на 28.04.2021 року на території громади зареєстровано 58 активних хворих на COVID-19, кількість померлих за весь період пандемії становить 8 чоловік. Також доповідач зазначила, що Центром отримано 260 доз вакцини. Щеплення проводиться 3 бригадами медичних працівників. Загалом виявили бажання вакцинуватися 260 осіб.

Під час засідання комісії наголошено щодо важливості дотримання та виконання протиепідемічних заходів.

З наступних питань проінформував начальник районного сектору Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Андрій СМІТІЯ. У ході розгляду питання утримання джерел протипожежного постачання звернуто увагу на проведенні ремонтів та обладнання водонапірних башт для забору води; спільно обговорено з старостами старостинських округів проведення зустрічей з аграріями щодо надання додаткових (резервних) ємностей для забору води; забезпечення під’їздів з твердим покриттям до водонапірних башт та пожежних водоймищ.

«Коли виникає пожежа, виконання цих умов є головними чинниками, які впливають на швидкість її ліквідації», - зазначив Андрій СМІТІЯ.

Також прийнято рішення щодо створення комісії для проведення обстеження населених пунктів, житлових і виробничих приміщень, які межують з лісовими масивами. Членами комісії буде проведено обстеження ділянок,  які несуть загрозу виникнення пожеж в природних умовах, бесіди з жителями щодо дотримання вимог пожежної безпеки під час дозвілля у лісовій зоні.

За підсумками засідання комісії складено протокол.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь