A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

АПАРАТНА НАРАДА З КЕРІВНИКАМИ СТРУКТУРНИХ ПІДРОЗДІЛІВ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ТА УСТАНОВ ГРОМАДИ

Дата: 21.04.2021 09:32
Кількість переглядів: 522

Фото без опису20 квітня 2021 року відбулася апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів селищної ради та установ громади, на якій було підсумовано роботу кожної структури за останній тиждень та окреслено план роботи на наступний.

На початку наради секретар селищної ради Ростислав САВЧЕНКО довів до відома інформацію щодо планових засідань виконавчого комітету, сесії селищної ради та постійних комісій, які відбудуться в найближчий час.

Головний лікар комунального некомерційного підприємства «Липоводолинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Віталіна ОЛІЙНИК доповіла про ситуацію щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію на території громади. Доповідач зазначила, що ситуація по захворюваності є стабільно високою. За минулий тиждень підтверджено ПЛР-тестами 22 випадки захворювання на COVID-19. 19 квітня до Роменської центральної районної лікарні госпіталізовано 2 хворих, активними хворими на даний час є 52 особи. З початку пандемії на території двох громад померло 7 осіб. Дітей серед хворих на коронавірусну інфекцію немає. Керівництвом вкотре наголошено на дотриманні протиепідемічних заходів.

Також обговорено питання завершення та підготовка до наступного опалювального сезону, кадрового забезпечення ФАПів, організації виїзного прийому сімейним лікарем в старостинських округах, де відсутні медичні працівники у ФАПах.

Головний лікар КНП «Липоводолинська лікарня» Олексій БАДІОН проінформував, що 21 квітня 2021 року очікується моніторингова комісія щодо перевірки готовності закладу до надання медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію.

Заступник селищного голови Ольга ХИЖНЯК надала роз’яснення щодо необхідності проведення оптимізації освітніх закладів у зв'язку з низькою наповнюваністю класів. Відповідно до порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затвердженими постановою КМУ від 14.01.2015 № 6 абз.5 п. 6, якщо у закладі навчається менше 25 учнів, фінансування і видатки на утримання такого закладу лягають на органи місцевого самоврядування. На жаль, Липоводолинська селищна територіально громада не в змозі утримувати малокомплектні заклади за кошти місцевого бюджету, тому оптимізація освітньої мережі є вимушеним кроком. Також обговорено питання щодо передачі міжбюджетного трансферту, що стосується навчання і підготовки педагогів в комунальній установі «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». Увагу зосереджено на проблемі якості питної води в закладах освіти та необхідності встановлення фільтрів для її очищення.

Начальнику відділу освіти, молоді та спорту селищної ради Юлії ШАПРАН надано доручення розглянути питання створення дорадчого органу при селищній раді «Молодіжна рада», де молоді, активні та ініціативні жителі віком від 14 до 35 років будуть опікуватися формуванням та реалізацією молодіжної політики  в усіх сферах життя громади.

Головний спеціаліст з питань Цивільного захисту селищної ради Юрій БУРИХ зазначив, що була проведена перевірка готовності підрозділів місцевої пожежної охорони на території громади, в ході якої встановлено необхідність відновлення місцевих пожежних команд. Це потребує значних фінансових ресурсів для ремонту автомобілів, організації цілодобового чергування.

«Питання актуальне і найближчим часом буде розглянуто на спільній нараді за участю старост та керівників агропідприємств», - зауважив секретар селищної ради Ростислав САВЧЕНКО.

У ході апаратної наради розглянуто ряд інших питань, а саме: надання одноразової допомоги ліквідаторам Чорнобильської АЕС; участь у проєктах та грантових конкурсах; питання кадрового забезпечення; заслухано звіт про роботу Центру надання адміністративних послуг, служби у справах дітей та інші.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь