A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

В УКРАЇНІ ЗРОСЛИ ШТРАФИ ЗА СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ ТРАВИ

Дата: 14.04.2021 10:57
Кількість переглядів: 478

Щорічно, з приходом весни на території Липоводолинської  селищної ради: в населених пунктах, на полях, на пагорбах та вздовж доріг рухаються вогняні «фронти», які знищують на своєму шляху все живе. Внаслідок необережного поводження з вогнем, чи звичайної людської халатності й необачності на відкритих територіях, господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей, на узбіччях і навіть практично у центрі населених пунктів горить суха рослинність. Кількість таких пожеж не зменшується.

Спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків, без дозволу відповідних органів заборонене законодавством України. За це передбачено адміністративну, а в особливих випадках і кримінальну відповідальність.

Звертаємо Вашу увагу на те, в Україні значно посилено відповідальність за порушення, пов’язані із вогнем, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення діють наступні штрафи:

- за порушення вимог пожежної безпеки в лісах (ч. 1 ст. 77 КУпАП): для громадян  - до 4590 грн., дл япосадових осіб – до 15300 грн.;

- за знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі (ч. 2 ст. 77 КУпАП): для громадян – до 15300 грн., для посадових осіб – до 18360 грн.;

- за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах (ч. 1 ст. 77-1 КУпАП): для громадян – до 6120 грн., для посадових осіб – до 20400 грн.;

- за ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду (ч. 2 ст. 77-1 КУпАП): для громадян – до 12240 грн., для посадових осіб – до 30600 грн.

Відповідно до статей 241 та 245 Кримінального кодексу України, максимальний розмір штрафу за забруднення атмосферного повітря становить 61200 грн., а за знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу – 153000 грн.

Шановні жителі Липоводолинської громади! Бережіть природу та своє здоров'я – відмовтеся від практики спалювання сухої трави! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь