A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Дата: 17.03.2021 20:19
Кількість переглядів: 484

Фото без описуСьогодні, 17 березня 2021 року, відбулося засідання виконавчого комітету Липоводолинської селищної ради, яке провів секретар селищної ради Ростислав САВЧЕНКО.

На засіданні розглянули такі питання порядку денного:

  1. Про роботу  дошкільних закладів на території Липоводолинської громади.
  2. Про стан організації роботи  дитячо-юнацької спортивної школи.
  3. Про роботу Центру культури і дозвілля Липоводолинської селищної ради.
  4. Про затвердження результатів конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних  маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Липоводолинської селищної територіальної громади.
  5. Про призначення та виплату компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.
  6. Про розгляд звернення громадянки щодо вчинення правочину.
  7. Про надання дозволу громадянці Дідух Р.І. на вчинення правочину щодо нерухомого майно.
  8. Про присвоєння адреси об’єктам нерухомого майна.
  9. Про реконструкцію мереж вуличного освітлення в населених пунктах громади.
  10.  Про надання дозволу на проведення робіт з благоустрою.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Липоводолинської   селищної ради Юлія ШАПРАН проінформувала, що на території громади функціонує 9 закладів дошкільної освіти (2 ясла-садки, 7 дитячих садків) та 4 дошкільних підрозділів у навчально-виховних комплексах. За даними щорічного статистичного звіту дошкільною освітою охоплено 410 дітей (95%).

Відповідно до режиму роботи закладів освіти для дошкільнят організовано триразове харчування. Джерелами фінансування є кошти місцевого бюджету та залучені кошти (батьківські, спонсорські). Середня вартість харчування на одну дитину в день складає – 20,66 грн. Частина доплати з місцевого бюджету становить 30%. Безкоштовне харчування отримують: діти-сироти або діти позбавлені батьківського піклування; діти з малозабезпечених сімей; діти, батьки яких знаходяться в зоні АТО; діти з інвалідністю.

Директор дитячо-юнацької спортивної школи Липоводолинської   селищної ради Олексій САЙ зазначив, що за останні роки  відмічаються позитивні, стабільні зрушення щодо залучення різних верств населення до занять фізичною культурою і спортом. В ДЮСШ діють секції з легкої атлетики, футболу та дві групи з греко-римської боротьби. Заняттями спортом за інтересами охоплено на сьогодні 156 учнів закладів освіти, що становить 16,5% від загальної кількості учнів. Відповідно до Річного плану роботи та Календаря змагань серед школярів проводяться спортивні змагання та фізкультурно-оздоровчі  заходи, а також змагання серед команд територіальних фізкультурно-спортивних клубів.

Покращено матеріально-технічну базу ДЮСШ, а саме: придбано вхідну конструкцію (дверний блок), спортивний інвентар (мат гімнастичний, манекен для боротьби, форма футбольна, гетри, легкоатлетична форма, шиповка, м’ячі футбольні та ін.). З метою забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у  2020 році влаштовано внутрішній санвузол та душову кімнату в приміщенні спортивної школи.

Потрібно й надалі обладнувати школи спортивним інвентарем, ремонтувати та будувати спортивні майданчики, сприяти розвитку фізичної культури і спорту, а також підтримувати спортивні досягнення учнів місцевих навчальних закладів.

Жваве обговорення було під час розгляду питання про роботу Центру культури і дозвілля Липоводолинської селищної ради. Інформував директор Центру культури і дозвілля Липоводолинської селищної ради Владислав РИШКО.

Зокрема, надано пропозицію визначити систему заохочення та нагородження творчих колективів, що займають призові місця, за участь у культурно-мистецьких заходах на обласному та державному рівні. Старостами було звернуто увагу на проблему опалення в сільських закладах культури клубного типу та на збільшенні потужності лічильників, встановлених відповідно до державних стандартів. Також, прийнято рішення погоджувати старостами табелі робочого часу працівників сільських закладів культури.

«Вам, як керівнику Центру культури і дозвілля Липоводолинської селищної ради, необхідно провести нараду з керівниками сільських закладів культури та конкретно визначити проблеми, які є першочерговими та потребують негайного вирішення», - зауважив секретар селищної ради Ростислав САВЧЕНКО.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення, які будуть оприлюднені на офіційному вебсайті селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь