A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВІДБУЛИСЯ ЗАХОДИ ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ГРИГОРОВИЧА ШЕВЧЕНКА

Дата: 09.03.2021 15:00
Кількість переглядів: 1036

Фото без описуВ історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. У нашого народу — це ім’я Тарас Григорович Шевченко.

Сьогодні, 9 березня 2021 року, відбувся урочистий мітинг та церемонія покладання квітів з нагоди 207-ї річниці від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка - людини, життєвий приклад та творчість якої зіграли важливу роль у становленні державності.

Вшанувати пам’ять поета біля пам’ятного знаку Т.Г. Шевченку зібралися керівники громади, представники державних установ та організацій, трудових колективів.

Слово для виступу було надано заступнику голови селищної ради  Ольгі ХИЖНЯК, яка у своєму виступі зазначила, що ім’я великого Кобзаря – це символ величі людського духу, а його життя і творчість – еталон мужності, честі, незрадливого служіння рідному народу. Його ім’я знає кожен українець, його шанують далеко за межами нашої держави, а його поезія – вічна книга життя українців. Для кожного покоління вона була й залишиться джерелом глибинних смислів нашого буття.

Працівники Центру культури і дозвілля та публічної бібліотеки ім. Л.Новиченка декламували твори Тараса Шевченка. Мітинг завершився покладанням квітів до погруддя Т. Г. Шевченка.

Тарас Григорович прожив 47 років і один день (09.03.1814-10.03.1861), але за свій короткий вік встиг зробити найбільше і найцінніше національне надбання, яке ми зобов’язані зберегти і передати наступним поколінням. Нам є чим пишатися, адже його культурно-історична та літературно-мистецька спадщина є однією з найбагатших у світі. В обличчі його прославленої постаті наша Україна, тож любімо його всім серцем як свою Батьківщину.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь