Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Дата: 27.01.2021 15:21
Кількість переглядів: 318

Фото без опису27 січня відбулося засідання виконавчого комітету Липоводолинської селищної ради. На розгляд порядку денного винесено вісім питань.

Зокрема, Володимир ТКАЧЕНКО, начальник управління соціального захисту населення Липоводолинської районної державної адміністрації, проінформував про стан соціального захисту населення на території Липоводолинської громади. До 1 липня 2021 року планується утворення на регіональному рівні структурних підрозділів Національної соціальної сервісної служби зі статусом юридичної особи, а до кінця 2021 року підрозділів на районному рівні. З 1 січня 2021 року повноваження, щодо прийому документів, зокрема заяв на призначення соціальних виплат, житлових субсидій закріплені за органами місцевого самоврядування. В Липоводолинській селищній раді питання прийому документів на соціальні виплати визначені за фахівцями відділу “Центр надання адміністративних послуг”.

Доповідач зазначив, що у 2020 році в повній мірі системно реалізовано ввесь спектр соціальних послуг та державних соціальних гарантій.  Загальні видатки на соціальних захист населення склали майже 56.8 мільйонів гривень.

Вадим НЕСТЕРЕНКО, провідний інспектор Липоводолинського районного сектору Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, проінформував присутніх про стан пожежної та техногенної безпеки на території селищної ради. Як зазначив доповідач, на даний час гостро стоїть питання організації гасіння пожеж у сільській місцевості, де існує велика кількість населених пунктів на віддаленій відстані, в які час прибуття підрозділу з Липової Долини перевищує 20 хвилин.

Під час обговорення, членами виконкому розглянуто питання створення декількох підрозділів місцевої пожежної охорони, кожен з яких буде обслуговувати кілька населених пунктів. Дане питання перебуває на контролі органів місцевої влади, а його реалізація потребує значного фінансування.

У 2020 році в ході проведення роботи з питань обліку та утримання джерел протипожежного водопостачання на території Липоводолинської громади виявлено ряд проблем, що негативно впливають на безпеку життєдіяльності населення, збільшують масштаби пожеж та матеріальні збитки, які завдаються при пожежах та надзвичайних ситуаціях.

У ході засідання члени виконкому прийняли рішення: про підсумки роботи із зверненнями громадян, які надійшли до Липоводолинської селищної ради у 2020 році; про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Липоводолинської селищної територіальної громади;  про надання дозволу на проведення видалення дерев; про очищення доріг та тротуарів від снігу в осінньо-зимовий період та інші.

По завершенню засідання виконкому, працівниками відділу «Центр надання адміністративних послуг» проведено нараду щодо організації прийому громадян у старостинських округах з питань надання житлових субсидії та інших видів соціальної допомоги населенню.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь