A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

НА ЗАСІДАННІ СЕСІЇ ЛИПОВОДОЛИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ДЕПУТАТИ ПРИЙНЯЛИ РЯД ВАЖЛИВИХ РІШЕНЬ

Дата: 21.01.2021 20:45
Кількість переглядів: 900

Фото без опису21 січня 2021 року під головуванням керівника громади Володимира ШТАНЬКА відбулася ІІ сесія Липоводолинської селищної ради VIII скликання. У роботі сесії взяли 23 депутати, заступник селищного голови Ольга ХИЖНЯК, секретар селищної ради Ростислав САВЧЕНКО, начальники відділів селищної ради, старости, громадськість.

У ході засідання рішення було прийнято по 28 питаннях порядку денного, які попередньо були детально розглянуті та опрацьовані на постійних комісіях селищної ради. Перед початком роботи сесії, депутатами було висунуто та підтримано пропозицію розглянути на засіданні постійної комісії з питань бюджету, планування, соціально-економічного розвитку і управління комунальною власністю питання виділення коштів на придбання обладнання для відеофіксації подальших засідань сесій селищної ради.

Питання з яких було прийнято рішення стосувалися розвитку галузі культури, компенсації пільгових перевезень автомобільним транспортом, змін до плану діяльності селищної ради з підготовки проектів регуляторних актів, затвердження плану роботи селищної ради на 2021 рік, внесення змін до рішення щодо структури та загальної чисельності апарату селищної ради, внесення змін до бюджету громади, переліку об’єктів нерухомого майна що підлягають відчуженню та інші. Також прийнято  ряд рішень щодо земельних питань, виготовлення генеральних планів сіл Кімличка та Суха Грунь, а також замовлення топографічного знімання для подальшого внесення змін до генеральних планів сіл Байрак та Панасівка.

Крім того, депутати прийняли важливе рішення щодо включення до переліку земельних ділянок для підготовки лотів для продажу права оренди земельних ділянок на земельних торгах у формі аукціону та надання дозволу на виготовлення відповідної документації. Селищний голова Володимир ШТАНЬКО наголосив, що основною метою діяльності селищної ради є максимальне забезпечення інтересів нашої громади, а не певної кількості осіб, зібраних деякими спритниками для реалізації їх права на безоплатну приватизацію земельних ділянок з метою подальшого збагачення, шляхом банального розорювання максимально можливої площі.

«У нас повинні бути і пасовища, і зони рекреації, і садівництва і городництва. Наші родючі землі повинні (і будуть) приносити не лише фінансове забезпечення певним фізичним та юридичним особам, але і повноцінно забезпечувати реалізацію та втілення у життя усього спектру потреб нашої територіальної громади. Ми не будемо виставляти на аукціон землі, які зараз обробляються як городи. Навпаки, прийняття цього рішення дає змогу зарезервувавати ділянки для учасників АТО, та громадян, які потребують городів. Оскільки вже зараз є ряд заяв про виділення 2 га землі, яка раніше виділялася громадянам як городи,  а це не припустимо, коли у простих людей «заберуть» ці наділи», - зазначив очільник громади.

Ще одним важливим рішенням, прийнятим депутатами селищної ради, було інформаційне питання про суспільну ситуацію щодо тарифів на електроенергію та газопостачання. До селищної ради надійшло колективне звернення від ГО «Конституційно-правовий конгрес» за підписами громадськості щодо скасування завищених тарифів на комунальні послуги. Після обговорення даного питання, депутати селищної ради вирішили направити лист до ПАТ «Сумигаз» із проханням переглянути тарифи на послуги розподілу природного газу.

Підбиваючи підсумки роботи сесії, керівник громади Володимир ШТАНЬКО подякував депутатам за плідну і конструктивну роботу протягом засідання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь