A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ДО ВІДОМА СУБ‘ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, ЯКІ ЗДІЙСНЮЮТЬ ДІЯЛЬНІСТЬ У ЗАКЛАДАХ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ

Дата: 06.01.2021 15:08
Кількість переглядів: 326

Звертаємо Вашу увагу, що 30.12.2020 року набрала чинності Постанова головного державного санітарного лікаря України від 30.12.2020 № 57 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв‘язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19)», у зв’язку з чим втратила чинність постанова Головного державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 року № 32 «Про внесення змін до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Що ж нового з’явилося у постанові № 57 від 30.12.2020 року?

1. У закладі громадського харчування повинна бути призначена особа, відповідальна за дотриманням протиепідемічних заходів у закладі, яка пройшла відповідний інструктаж.

2. Відповідальна особа повинна здійснювати:

• щоденний контроль за виконанням заходів;

• проведення роз’яснювальної роботи з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування па виявлення симптомів COVID-19 серед персоналу;

• розробку алгоритмів дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаною з реєстрацією випадків захворювання на COVID-19 серед персоналу закладу;

• недопущення до роботи персоналу, визначеного таким, який потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я;

• проведення інструктажу для персоналу щодо запобігання поширенню COVID-19, дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів.

3. Вимірювання температури тіла повинно проводитися не тільки працівникам закладу але і відвідувачам.

4. Особи, хворі COVID-19 та особи, щодо яких встановлено в процесі епідеміологічного розслідування підозру, підлягають самоізоляції або госпіталізації в порядку, визначеному галузевими стандартами в сфері охорони здоров’я, а також відсторонюються від роботи на час самоізоляції або хвороби.

5. Персонал закладу забезпечується засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на не менше, ніж 2 робочі дні.

Після кожного зняття засобів індивідуального захисту та перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту, працівник повинен ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

6. У закладі громадського харчування забезпечується дотримання відстані між сусідніми столами та розміщення клієнтів за одним столом відповідно до вимог встановлених Кабінетом Міністрів України (2 м).

7. Централізований збір та утилізацію використаних засобів індивідуального захисту (захисні маски, респіратори, захисні щитки), паперових серветок в окремі контейнери/урни (картонні або пластикові), з кришками та поліетиленовими пакетами, наступним чином:

• поліетиленові пакети з контейнерів, у яких зібрано використані засоби індивідуального захисту (захисні маски, респіратори, захисні щитки), необхідно замінювати після заповнення або за графіком, щільно зав’язувати та наносити маркування («використані засоби індивідуального захисту»);

• щоденно здійснювати дезінфекцію контейнерів/урн, картонні контейнери/урни одноразового використання після використання підлягають утилізації.

Звертаємось до суб’єктів господарювання та громадян з проханням дотримуватись встановлених протиепідемічних вимог та заходів з метою збереження свого життя та здоров’я і убезпечення оточуючих.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь