A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ЗВЕРНЕННЯ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ З НАГОДИ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Дата: 28.11.2020 07:05
Кількість переглядів: 1083

Фото без описуВ третю суботу листопада Україна у жалобі схиляє голову перед світлою пам’яттю українців – жертв Голодомору 1932-1933рр, що  назавжди увійшов в Світову історію як велика трагедія, наслідки якої затьмарили своєю жахливістю навіть воєнні лихоліття.  Липоводолинська земля відчула на собі весь біль Голодомору, бо кожен з нас втратив частку свого коріння, свого роду.

Це не просто історична минувшина, а незагоєна духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь.

Сумні спогади про трагічні сторінки історії щемливо торкаються сердець кожного з нас. Сьогодні, на жаль, ми не можемо повернути час назад та виправити ті лихі події далеких 1932-1933 років. Та наш обов’язок – зробити все, аби зболена пам'ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на нашій українській землі та в світі, берегти мир і спокій, жити у злагоді і порозумінні.

Сьогодні ми маємо для себе чітко зрозуміти – головною, неперехідною цінністю для нас є власна держава. Бо лише здобуття Україною незалежності та демократичний шлях, який ми обрали, є надійною гарантією того, що це ніколи не повториться.

Хай вшанування світлої пам’яті жертв Голодомору в Україні стане актом поминальним, актом покаяння і перестороги для громадян нашої держави, співвітчизників за кордоном, для всіх людей доброї волі і чистої совісті.

Ми схиляємо голови перед невинними жертвами того страшного часу. Але оселяємо в своїх душах не розпач, а гартуємо силу духу і, незважаючи на чужинські зазіхання, йдемо своїм шляхом до волі і мирного життя на власній землі.

Дорогі жителі  Липоводолинської  громади!

Прошу Вас долучитися до вшанування жертв Голодоморів та політичних репресій. Вшануйте пам’ять усіх тих, хто загинув і страждав хвилиною мовчання та запаліть жалобну свічку у вікні своєї оселі.

 Збережи пам'ять. Збережи правду.

 Вічна пам'ять нашим землякам!

З повагою

Селищний голова                                                                                                 Сергій НИЩЕТА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь