A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ВІТАННЯ З ДНЕМ СЕЛА!

Дата: 21.09.2020 10:13
Кількість переглядів: 434

Фото без описуШановні мешканці  Яснопільщинського старостинського округу! Прийміть найщиріші вітання з нагоди храмового свята та  Дня села! 21 вересня – свято Різдва Пресвятої Богородиці, свято справжньої радості. У цей день не працювали, не пустували, а після молитв у храмі збирали веселі гостини. І  саме в цей день село Яснопільщина святкує свій «день народження».  Для одних яснопільщан  - це нагода покликати за святковий стіл всіх рідних, з якими вже не бачилися давно, для інших – зустрітися з односельчанами, друзями та  поговорити про буденні справи.

Село - наш дім, наше коріння і доля, наша кровність і материнська пісня, розбуджені досвітки, духмяні пахощі літа. Тут живе наше дитинство, це частина нашого серця, це ми з вами, це наша Україна-мати.

Село Яснопільщина одне з наймолодших населених пунктів  Липоводолинської об’єднаної територіальної громади. Довгий час територія, де знаходиться нині село,  не була заселена. Її називали «ясним полем». Звідси і  пішла назва села – Яснопільщина.

На сьогоднішній день у селі налічується 222 будинки,  в яких проживає 536 жителів.

В центрі села побудовані  приміщення Яснопільщинського НВК, поштового відділення, ФАПу,   СБК,  біля якого  розташований меморіал  загиблим односельчанам  та могила воїнів, які загинули за визволення села.

Розкішний чотирьохсотрічний дуб, який знаходиться на території         хутора  Миргородцеве,  дбайливо огороджений  парканом, милує око щовесни   буйною зеленню.

Головним багатством села є люди. Кожна сім’я - своя держава, але об’єднує яснопільщан - любов до рідного краю, де вони народилися і виросли, де працюють і створюють сім’ї.

На сьогодні найстаршою жителькою села є Сало Ольга Петрівна,  надзвичайно добра  та   трудяща жінка, якій виповнилося  92 роки.   А  наймолодша -  Головко Катруся, яка народилася 03.06. 2019 року.

У народі кажуть міцна сім’я – міцна держава. По справжньому міцна сім’я у Білоцерківського Михайла Миколайовича та Білоцерківської Уляни Марківни, адже вони прожили в парі більше 50 років.

В селі Яснопільщина  багато гарних вулиць з чудовими будинками. У зразковому порядку утримують свою садибу родина Руслана та Надії Бережних, які проживають на вулиці Кувардіна, 20.

Дорогі яснопільщани! У сьогоднішній святковий день бажаємо вам, мирного неба і ясного сонця, що щедро й ласкаво світить вам у віконце. Хай дороги стеляться крилато, будуть чисті, рівні як струна, хай добро не оминає кожну хату, як не оминає цвіт весна. Хай кожен наступний день буде зігрітим добром і теплом, повагою та порозумінням рідних і близьких. Божого вам благословення!

 

З повагою

Селищний голова                                                                                        Сергій НИЩЕТА

Депутат Липоводолинської селищної ради                                          Валерік ЗАХАРОВ

Виконуючий обов’язки старости                                                            Надія ГОРДІЄНКО         



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь