A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ПРИВІТАННЯ З НАГОДИ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ СЕЛА!

Дата: 23.08.2020 13:02
Кількість переглядів: 372

Фото без описуВ далекому і тихому куточку Липоводолинщини, на межі Роменського та Лохвицького районів, сховане в верби і осокори, розкинулося мальовниче село Яганівка. Восени виряджається в оксамитову сукню, взимку вкутується білою ковдрою, весною потопає в цвітінні садів, а влітку буяє різнокольоровим мереживом квітів, що дбайливо доглядають господині. І немає більшого щастя, ніж споглядати на цю красу і знати, що десь тут є і твій отчий куточок, де на тебе чекають тато і мама і в будь-яку мить, хоч подумки, хоч наяву, ти можеш прилинути і припасти вустами до рідної землі…

Село Яганівка Андріївської волості Гадяцького повіту Полтавської губернії, тепер Липоводолинського району Сумської області, по переказах та архівних довідках, було засноване в другій половині сімнадцятого століття. Свою назву одержало від прізвища поміщика Ягана, який орендував спиртовий завод у Кочубея.

На сьогоднішній день Яганівський старостинський округ об’єднує села Яганівка, Грабщина, Бугаївка, де проживає 381 житель. Найстарша мешканка села Яганівка Ганна Василівна ЛУК’ЯНЕНКО, 1924 року народження, а наймолодший житель Ярослав РОМЕНЕЦЬ, 2020 року народження, що мешкає в селі Грабщина і є дев'ятою дитиною у великій і дружній родині.

Нагородили бібліотекаря і керівника  аматорського  театру «Мельпомена» Яганівського СБК Світлану КОНОВАЛ, за високу професійну майстерність,  активну участь у культурно – мистецьких заходах та з нагоди Дня села.

Основним орендарем земель та роботодавцем на селі є СФГ «Кривозуб С.І.», утримує в своєму господарстві поголів’я ВРХ та свиней, а це 49 робочих місць для жителів Яганівки.

На яганівській землі дбають про відродження, збереження національних традицій. Досвід своїх батьків у пісні, вишиванці передають молоді.

Шановні мешканці Яганівського округу, ті, хто тут народився, виріс, гості села!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди свята — Дня села. Свята, яке відзначають усі, хто його любить. Саме любов до маленької батьківщини не дала вам покинути рідні місця, саме любов надихає щодня до праці, створення комфорту і добробуту в рідній стороні.

У цей радісний день бажаємо Вам міцного здоров’я, миру, щастя, злагоди, добробуту у кожну родину. Нехай усі починання приносять лише користь громаді та розбудову населеного пункту. Нехай серця наповнюються гордістю за рідне село, прагненням до єдності та порозуміння, а ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

З повагою

Селищний голова                                                                                                                          Сергій НИЩЕТА

Депутат Липоводолинської

селищної ради                                                                                                                               Сергій МАЛИШ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь