A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

З ДНЕМ СЕЛИЩА ЛИПОВА ДОЛИНА!

Дата: 05.06.2020 11:11
Кількість переглядів: 1910

Фото без опису7 червня, на день Святої Трійці, на Зелену Неділю своє храмове свято та символічний день народження відзначає Липова Долина. Цього року виповнюється 393 роки від першої згадки про наше селище. Рідна Липова Долина! Вона справді зігріває душу кожного із нас. Це тепло проникає глибоко до серця! І де б ми не були, завжди з далеких доріг повертаємось до рідного селища, до отчого дому. Живе селище… Не одну сотню літ. Молитвою зустрічає світанок і проводжає день. В золотавих туманах прокидається воно щоранку, як і багато літ тому, і ми вдивляємося в його усміхнене, добре обличчя. Селище вітає нас соковитою зеленню та неповторним ароматом запашних трав.

Сьогодні Липова Долина є центром Липоводолинської селищної об'єднаної територіальної громади, до складу якої входять 40 населених пунктів із майже 13 тисячами населення. На 01 червня 2020 року в селищі зареєстровано 4826 осіб.

Липова Долина – це криниця нашого родоводу, наше дитинство, наш дім, наше коріння і наша доля. Це велика родина землеробів і робітників, лікарів і вчителів.  Щира подяка всім, хто зберігає та примножує культурні, освітні надбання, хто своєю щоденною працею, фінансовою допомогою вносить свій вклад  у розбудову селища. Завдяки нашим спільним зусиллям  Липова Долина поступово змінюється на краще, зберігається соціальна та комунальна інфраструктура.  Звісно, що лише разом можна подолати будь-які труднощі й поліпшити життя всієї громади. Лише разом, але у рамках закону можна реалізувати розумні та цікаві ідеї, створювати не «всупереч», а «задля».  Тільки у єдності  наше майбутнє та майбутнє наших дітей.

Приємно, коли наша громада поповнюється маленькими жителями. Так, традиційно, на день селища ми відзначаємо наймолодшого жителя Липової Долини. На день підготовки цього матеріалу наймолодшою зареєстрованою мешканкою є Карина Базарна, яка народилася 20 квітня. Побажаймо Каринці міцного здоров'я, родинного тепла та безтурботного веселого дитинства, а її батькам терпіння, миру та злагоди.

Особлива шана та подяка людям старшого покоління, чия мудрість та життєвий досвід, нині допомагають молодому поколінню  відроджувати рідне селище та підтримувати славетні традиції свого народу. Найстарша жителька Липової Долини – 96-річна Ганна Сергіївна Вишник, яка проживає по 2-му провулку Лікарняної. Нехай мир, злагода, здоров'я та сімейний затишок будуть разом із Ганною Сергіївною ще довгі роки.

Як і зазвичай, ми оголошуємо переможців щорічного конкурсу «Двір зразкового порядку». Взірцевими є домогоспадарства Олександра та  Марини  Кіптенко -  вулиця  Ковпака, 19  (ІІІ місце), Ірини Пестерєвої -  вулиця Спортивна, 14 ( ІІ місце). А найкраще утримують своє домогосподарство Василь та Надія Тарасенко - вулиця Богдана Хмельницького, 12 (І місце).

Також з нагоди святкування Дня селища ми відзначаємо тих жителів, які завдячуючи  своїй праці, професіоналізму та ентузіазму є гордістю Липової Долини:

Тимошенко Світлана Олександрівна –   учитель фізики Липоводолинської спеціалізованої  школи І-ІІІ ступенів, керівник гуртка  «Юний дослідник» Будинку для дітей та юнацтва Липоводолинської селищної ради.

Таценко Маргарита Сергіївна-лікар загальної практики та сімейної медицини Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Цимбалюк Марина Анатоліївна - біолог клініко - діагностичної лабораторії КНП «Липоводолинська ЦРЛ».

Васюхно Софія Анатоліївна -  учениця 8 класу Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів  Липоводолинської селищної ради

Висловлюємо свою повагу та слова вдячності директору ТОВ «Мрія» Чайці Івану Миколайовичу та директору ТОВ «Завод Кобзаренка» Кобзаренку Анатолію Дмитровичу, а також тим підприємцям, фермерським господарствам, сільськогосподарським товариствам, які створюють робочі місця, допомагають розвивати селище, громаду та ніколи не стоять осторонь проблем громади.

На жаль, карантинні заходи непоширення коронавірусної хвороби не дозволяють нам у звичному руслі святкувати День селища. Проте обіцяємо вам, що ми обов’язково зустрінемося на зеленому березі древнього тихоплинного Хоролу. Адже берегти славні традиції та звичаї рідного краю, не цуратися його свят і буднів – наш святий обов’язок.

Шановні односельчани! Вітаючи Вас з Днем  Липової Долини,  бажаємо Вам добра та щастя, родинного затишку у Ваших оселях, миру, благополуччя та достатку Вашим сім’ям, успіху в усіх Ваших починаннях. Нехай здійснюються мрії та надії на краще майбутнє Нашого з Вами прекрасного рідного селища.  Зі святом Вас, зі святом тебе, Липова Долино!

 

З повагою

Селищний голова                                                                                                                    Сергій НИЩЕТА

Депутатський корпус Липоводолинської селищної ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь