A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

СУМСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ – АГЕНТ ВПЛИВУ НА РИНКУ ПРАЦІ ОБЛАСТІ

Дата: 06.05.2020 16:49
Кількість переглядів: 441

Фото без описуСумський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості - один з одинадцяти центрів, що здійснює професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації дорослого населення більш ніж за 60 робітничими професіями.

Сумський центр готує кадри за 12 робітничими професіями та більше ніж за 35 напрямами. Слухачі отримують уміння і навички та підвищують кваліфікацію оператор котельні, машиніст (кочегар) котельні, манікюрник, перукар (перукар-модельєр), продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, зварник пластмас, педикюрник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, бджоляр, кухар, електрогазозварник.

Організація навчального процесу передбачає застосування дуальної форми навчання та елементів дистанційного навчання.

За 10 років існування охоплено навчанням майже 30 тис. безробітних Сумської, Чернігівської, Вінницької, Полтавської, Харківської, Луганської, Житомирської, Черкаської областей. З них за робітничими професіями близько 2000 осіб. За 2019 рік навчалося 6522 особи, за робітничими професіями 360; за січень-квітень 2020 року охоплено навчанням 3136 осіб, з них за робітничими професіями 105 осіб.

На базі навчального відділення в с. Хоружівка Недригайлівського району створено перший в Україні Центр сприяння розвитку об’єднаних територіальних громад державної служби зайнятості, де розвиваються такі напрями: бджільництво, садівництво, зелений туризм, навчання фахівців об'єднаних територіальних громад, селищних та сільських рад.

Рішенням сесії Сумської облради від 17.05.2019 року виділені кошти на навчання працездатного населення у рамках Програми розвитку АПК та сільських територій на період до 2020 року.

У 2019 році центр професійно-технічної освіти виступив з пропозицією навчати осіб, які працюють в органах держвлади, місцевого самоврядування, інших установах, організаціях, залучаються до вирішення проблем соціально-побутового обслуговування, енергоефективності, запровадження енергозберігаючих технологій, самозайнятості та підприємництва, розвитку сільських територій. Запропоновано курси цільового призначення за напрямами: інфраструктурний розвиток ОТГ, сільських і селищних рад; енергоефективність в ОТГ, сільських і селищних радах; благоустрій та озеленення з елементами ландшафтного дизайну; домашня економіка в сільському господарстві; охорона праці в тваринництві; комп'ютерні технології обробки бухгалтерської документації; створення і розробка сайтів; загальний та спеціальний догляд за хворими; основи службового етикету та сучасне діловодство; дотримання безпечного ведення робіт при використання хімікатів; соціальна робота та супровід в ОТГ, сільських та селищних радах; основи роботи на ПК; створення та функціонування агросадиб; розвиток сільського зеленого туризму; основи екскурсійної справи.

Для навчання фахівців для ОТГ, сільських та селищних рад, залучені фахівці Департаменту соцзахисту населення, Відділу промоції та туризму, Департаменту агропромислового розвитку, Управління містобудування та архітектури ОДА, експерти програми «Фонд енергоефективності України», представники регіонального відділення офісу реформ Асоціації міст України, Дорадчої служби України, ТОВ «КБ Екопроект».

Рішенням комісії з питань виконання заходів обласної програми підтримки АПК надано фінансування 68 місцевим радам на навчання за цими напрямами. Загальна сума коштів - 308,5 тис грн.

Торік організовано навчання для 26 груп слухачів: за направленням місцевих рад слухачами курсів стали 210 осіб, додатково організовано безкоштовне навчання ще 90 осіб, серед яких працівники місцевих рад, депутати, активісти громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь