A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

75-РІЧЧЯ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ В ЛИПОВОДОЛИНСЬКІЙ ОТГ ПЛАНУЮТЬ ВІДЗНАЧИТИ ВІДПОВІДНО ДО ПРИЙНЯТИХ НА ДЕРЖАВНОМУ РІВНІ ВИМОГ КАРАНТИНУ

Дата: 06.05.2020 11:14
Кількість переглядів: 397

9 травня 2020 року ми відзначаємо 75-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у цій  війні. Можна по-різному ставитися до Другої Світової війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.


За роки окупації Україна втратила понад 5 млн. громадян та було знищено понад 1370 населених пунктів.

Мільйони людей в усьому світі знають про звіряче обличчя фашизму з книг, документальних та художніх фільмів. Все менше залишається тих, хто пам'ятає злочини фашистів зі свого трагічного досвіду.

Щороку 8 та 9 травня на території  Липоводолинської громади проходять заходи, присвячені Дням пам'яті та примирення і Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, та 2020 рік стане виключенням.  Коронавірус вніс свої корективи, тому ні святкових мітингів, ні заходів за участю ветеранів у селищі цього року не планують. І робиться це насамперед задля самих ветеранів, аби зберегти їхнє здоров’я, адже саме люди похилого віку першими знаходяться у зоні ризику. Звичайно, керівництво селищної ради обов’язково привітає ветеранів, але виключно в індивідуальному порядку.

9 травня представники селищної ради і ветеранської організації в обмеженій кількості вшанують подвиг загиблих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання та покладуть квіти до підніжжя Меморіалів загиблим воїнам  у населених пунктах громади.

Традиційно планується покладання квітів до братських могил, пам’ятних місць, могил героїв, але участь у покладанні візьме мінімальна кількість людей і відбуватимуться вони з дотриманням карантинних вимог.

Усіх жителів громади, особливо ветеранів, людей похилого віку просимо з розумінням віднестися до подібного формату святкування Дня Перемоги, дотримуватися   правил карантину,  особистої  безпеки, адже  найголовніше наразі – зберегти здоров’я своє і своїх рідних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь