A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

ДО ВІДОМА СУБ’ЄКТІВ МІКРОПІДПРИЄМНИЦТВА ТА МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА

Дата: 28.04.2020 15:47
Кількість переглядів: 488

Постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2020 р. № 283 «Про внесення змін до Порядку надання фінансової державної підтримки суб'єктам мікропідприємництва та малого підприємництва» (додається) Урядову програму «Доступні кредити 5-7-9» доповнено пакетом антикризових заходів для мікро- та малого бізнесу:

збільшено коло суб'єктів підприємництва, які можуть отримати державну фінансову підтримку за цією програмою. Тепер подавати заявки на кредит за умовами програми «Доступні кредити 5-7-9%» можуть підприємці, максимальний рівень річного доходу яких не перевищує 100 мільйонів гривень (було - до 50 мільйонів гривень);

збільшено максимальну суму кредиту з 1,5 мільйона гривень до 3 мільйонів гривень;

розширено перелік цілей, на які підприємці можуть брати кредит в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%». Відтепер бізнес може розраховувати на підтримку держави, беручи позику також на придбання нежитлової нерухомості без права передачі її третім особам; придбання об'єктів права інтелектуальної власності за договорами комерційної концесії (франчайзинга), пов'язаних із реалізацією суб'єктом підприємництва інвестиційного проекту; поповнення обігових коштів суб'єктів підприємництва у розмірі не більше 25% від загальної вартості інвестиційного проекту, що фінансується за рахунок кредитних коштів;

зменшено розмір компенсаційної процентної ставки до 3% для суб'єктів господарювання кредитні кошти яким надаються на інвестиційні цілі, пов'язані із провадженням ними господарської діяльності з запобігання виникненню та поширенню, локалізації та ліквідації спалахів епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, а також для запобігання та подолання їх наслідків.

Також доопрацьовано умови програми «Доступні кредити 5-7-9%», щоб поширити її дію на той бізнес, що вже має кредити. Це дозволить зменшити боргове навантаження на мікро- та малих підприємців, а також розширить їх доступ до джерел поповнення обігових коштів. Зокрема, йдеться про провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, медичних виробів та обладнання; фінансування обігових коштів для зарплати, оренди, комунальних і охоронних послуг, збереження робочого стану обладнання, сировини та матеріалів.

Суб'єкти підприємництва можуть звернутися за отриманням пільгових кредитів в рамках антикризових заходів до відміни карантину плюс 90 днів після такої відміни. Також держава надає можливість отримати відстрочку з повернення кредиту, наданого на антикризові заходи, але не більше, ніж на дев'ять місяців.

Заявку на одержання кредитів підприємці можуть подати он-лайн за посиланнями:

https://ukrgasbank.com/small_bussiness/credit/5_7_9_cred

https://privatbank.ua/business/5-7-9

https://www.oschadbank.uа/uа/579

https://www.eximb.com/ua/business/klientam-msb/msb-kredyty/derzhavna- рrogгаmа-dostupni-kredyty-5-7-9


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь