A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

МАСЛЯНА ВІДБУЛАСЯ – ВЕСНА РОЗПОЧАЛАСЯ!

Дата: 29.02.2020 11:29
Кількість переглядів: 407

Напередодні Великого посту українці відзначають Масляну, яка традиційно проходить з млинцями та розвагами. Зазвичай її святкують тиждень, що завершується Прощеною неділею. Цього року Масляна відзначаєтФото без описуься з 24 лютого по 01 березня. 29 лютого на території селища відбулися народні гуляння до Масляної.

Сергій НИЩЕТА, селищний голова привітав учасників дійства зі святом, побажав міцного здоров’я, добробуту в родинах, очищення душ, радісного весняного настрою.

Працівники Центру культури та дозвілля селищної ради підготували святкове театралізоване дійство проводів Зими та зустрічі Весни, де висвітлені традиційні обрядові дії.

Ще однією цікавинкою святкування цьогоріч був парад - віншування «Дівчини – Масляної» з обрядовою стравою. Із самого ранку організації і установи селища, представники старостинських округів на чолі з в.о.старост готувалися до святкування: встановлювали свої хатинки, завчасно готували різні смачні страви, аби якнайкраще представити свою територію.

Під час дійства присутніх частували смачними млинцями, варениками і гарячим чаєм. Народні гуляння супроводжувалися веселими конкурсами, іграми.

Взагалі, кожна територія добре підготувалася до свята, за що велика вдячність організаторам та учасникам за активну участь у культурно- мистецькому заході "Липоводолинська Масниця".

На завершення високо над деревами клубився чорний димок – це догорало солом’яне опудало зимової богині. Її попіл розвіявся за вітром, люди проводили зиму. Усі в очікуванні теплого сонечка, яке, наче золотистий млинець, скоро високо підніметься над небосхилом. Масляна відбулася – весна розпочалася!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь