A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липоводолинська громада
Сумська область, Роменський район

МІНІСТР ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ ВІКТОР ЛЯШКО ВІДВІДАВ ЛИПОВОДОЛИНСЬКУ ГРОМАДУ

Дата: 18.04.2024 08:25
Кількість переглядів: 108

Фото без опису17.04.2024 року з робочим візитом Липоводолинську селищну територіальну громаду відвідав Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України. Зустріч була організована народним депутатом України Максимом Гузенком задля обговорення розвитку та діяльності КНП «ЦПМСД» та КНП «Липоводолинська лікарня».

На заході були присутні: в.о. начальника управління охорони здоров’я Сумської ОВА Анатолій Котляр, депутат Сумської обласної ради Віра Лаврик, голова Роменської районної військової адміністрації Денис Ващенко, перший заступник голови Роменської РВА Валентина Назаренко.

На початку зустрічі Липоводолинський селищний голова Володимир Штанько ознайомив посадовців з роботою Липоводолинської селищної ради та викликами, з якими зіштовхується громада у період воєнного стану. З роботою Центру надання адміністративних послуг Липоводолинської селищної ради у рамках надання соціальних послуг проінформувала начальник відділу ЦНАП Людмила Яцура.

Ознайомилися з основними питаннями, з якими звертаються мешканці громади до практичного психолога КУ «Центр надання соціальних послуг» у рамках Всеукраїнської програми підтримки ментального здоров’я «Ти як?». Міністр охорони здоров’я наголосив, що для того, щоб якісні послуги з психологічної допомоги були доступними людям у кожній громаді, важливою є консолідація зусиль центральних органів виконавчої влади, представники місцевої влади, громадського сектору, представників сфери охорони здоров'я.

Директор КЗ «Спортивний клуб «Липова Долина» Ольга Фрунт розповіла про створення належних умов для розвитку здорового та активного способу життя жителів завдяки створенню спортивної інфраструктури в громаді.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко ознайомився з діяльністю комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Липоводолинської селищної ради. Директор центру Віталіна Олійник проаналізувала матеріально-технічний стан установи, кількість задекларованого населення громади (83%), пакети послуг, які заключено з НСЗУ цьогоріч, проаналізувала налагоджену роботу виїзних бригад медичних працівників до віддалених населених пунктів. Нові послуги з психологічної допомоги просто у свого сімейного лікаря – наразі таку допомогу можна отримати безоплатно у «первинці», де персонал пройшов необхідне навчання. Йдеться про діагностику психічного стану, поради щодо підтримки ментального здоровʼя. Сімейні лікарі звернули увагу на необхідності перегляду капітаційної ставки з урахуванням роботи у селах.

Про роботу КНП «Липоводолинська лікарня» повідомила в.о. директора Яна Ткаченко. Відмічено покращення у порівнянні з попередніми періодами фінансових показників лікарні (у першу чергу завдяки заключенню нових пакетів послуг з НСЗУ та вдалому менеджменту). Проаналізовано наявну кількість ліжкомість стаціонарного відділення, ознайомилися з роботою поліклінічного відділення. Яна Олексіївна наголосила на успішній співпраці з міжнародними організаціями. Завдяки донорам отримано обладнання для гінекологічного кабінету, сонячну електро станцію, генератори, комп’ютерну техніку. Подякувала за підтримку міністерства щодо отримання нового сучасного УЗД апарату. Під час перебування у КНП «Липоводолинська лікарня» Віктор Ляшко закцентував увагу на необхідності розвитку медичного закладу вторинного рівня у сучасних умовах, перспективами подальшого розвитку закладу для надання доступних та якісних медичних послуг відповідно до попиту населення, запровадження нових видів послуг.

Підводячи підсумки візиту, міністр високо оцінив прагнення громади підтримати та розвивати медичну галузь та створити гідні умови для роботи медичного персоналу та лікування хворих. Володимир ШТАНЬКО подякував міністру охорони здоров’я Віктору Ляшку та народному депутату України Максиму Гузенку за увагу до проблем, з якими зіштовхуються заклади охорони здоров’я у сільській місцевості та намагання їх вирішити з урахуванням думки громади та реальної оцінки стану справ на місцях.

Більше фото тут



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь